12th Edition Marieb Test

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Essentials of Human Anatomy and Physiology 12th Edition Marieb Test Bank Contents

Chapter 1 The Human Body: An Orientation .................................................................................... 1 Chapter 2 Basic Chemistry ................................................................................................................. 23 Chapter 3 Cells and Tissues ............................................................................................................... 46 Chapter 4 Skin and Body Membranes .............................................................................................. 73 Chapter 5 The Skeletal System ........................................................................................................... 93 Chapter 6 The Muscular System ...................................................................................................... 119 Chapter 7 The Nervous System ....................................................................................................... 144 Chapter 8 Special Senses ................................................................................................................... 175 Chapter 9 The Endocrine System .................................................................................................... 198 Chapter 10 Blood ................................................................................................................................. 225 Chapter 11 The Cardiovascular System ............................................................................................ 247 Chapter 12 The Lymphatic System and Body Defenses ................................................................. 275 Chapter 13 The Respiratory System .................................................................................................. 303 Chapter 14 The Digestive System and Body Metabolism .............................................................. 329 Chapter 15 The Urinary System ......................................................................................................... 357 Chapter 16 The Reproductive System ............................................................................................... 385

  • / 4

Chapter 1 The Human Body: An Orientation

1.1 Multiple Choice Part I Questions

Using Figure 1.1, identify the following:

1) Identify the cavity that houses the spinal cord.

  • Label A B) Label B C) Label C
  • Label D E) Label E F) Label F

Answer: B

Page Ref: 17

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

2) Label E points to the cavity.

  • thoracic B) pelvic C) cranial D) abdominal

Answer: D

Page Ref: 17

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

3) Identify the cavity that houses the heart and lungs (and other organs).

  • Label A B) Label B C) Label C
  • Label D E) Label E F) Label F

Answer: C

Page Ref: 17

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding 2 / 4

T-2 Test Bank for Essentials of Human Anatomy & Physiology, 12th Edition

4) Identify the structure that separates the thoracic cavity from the rest of the ventral cavity.

  • Label A B) Label B C) Label C
  • Label D E) Label E F) Label F

Answer: D

Page Ref: 17

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

5) Label F points to the cavity.

  • thoracic B) pelvic C) cranial D) abdominal

Answer: B

Page Ref: 17

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

6) Identify the cavity that houses the stomach, liver, and other digestive organs.

  • Label A B) Label B C) Label C
  • Label D E) Label E F) Label F

Answer: E

Page Ref: 17

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

7) Which of the following is the smallest unit of all living things?

  • organ B) tissue C) cell D) organ system

Answer: C

Page Ref: 2

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

8) The heart and blood vessels are the primary organs of the system.

  • lymphatic B) integumentary
  • cardiovascular D) muscular

Answer: C

Page Ref: 4

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

9) The skeletal muscles that contract and shorten to move the bones form the system.

  • skeletal B) muscular C) endocrine D) reproductive

Answer: B

Page Ref: 4

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

10) The system rids the body of indigestible food residue in feces while the system removes nitrogen-containing metabolic waste in urine.

  • urinary; digestive B) cardiovascular; urinary
  • digestive; urinary D) reproductive; digestive

Answer: C

Page Ref: 4, 7

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding 3 / 4

Chapter 1: The Human Body: An Orientation T-3

11) refers to all of the chemical reactions in the body.

  • Metabolism B) Homeostasis
  • Hematopoiesis D) Irritability

Answer: A

Page Ref: 9

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

12) What accounts for 60 to 80 percent of the bodyʹs weight?

  • water B) carbon C) carbohydrates D) minerals

Answer: A

Page Ref: 9

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

13) When our body temperature rises above 37°C or 98°F, a negative feedback mechanism will be triggered to lower the body temperature. As a result, our sweat glands release sweat to cool the body temperature. What part of the negative feedback mechanism is the sweat gland?

  • stimulus B) effector C) receptor D) control center

Answer: B

Page Ref: 20

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

14) The net effect of the effector is to shut off the original , or reduce its intensity, during the negative feedback mechanism to restore homeostasis.

  • response B) receptor C) control center D) stimulus

Answer: D

Page Ref: 20

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

15) When we imagine a person exhibiting anatomical position, the palms of the hands are assumed to be facing .

  • to the side B) forward C) down D) behind

Answer: B

Page Ref: 12

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

16) The bodyʹs ability to maintain stable internal conditions is referred to as .

  • metabolism B) homeostasis C) irritability D) output

Answer: B

Page Ref: 19

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

17) The sural region is to the crural region.

  • superior (proximal) B) inferior (distal)
  • anterior D) posterior

Answer: D

Page Ref: 14

Bloomʹs: 1-2: Remembering/Understanding

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Essentials of Human Anatomy and Physiology 12th Edition Marieb Test Bank Contents Chapter 1 The Human Body: An Orientation .............................................................................

Get this document $30.00