2024 HESI Entrance Exam Guaranteed A+ Actual Questions and Answers, Complete 100%
1. Adenoma:
Answer:
Tumor of a gland
2. Adenitis:
Answer:
Inflammation of a gland
3. Arthritis:
Answer:
Inflammation of a joint
4. Biology:
Answer:
Study of life
5. Biopsy:
Answer:
Removal of living tissue and examination under a microscope.
6. Carcinoma:
Answer:
Cancerous tumor.
7. Cardiology:
Answer:
Study of the heart. 1 / 4
8. Cephalic:
Answer:
Pertaining to the head.
9. Cerebral:
Answer:
Pertaining to the brain.
10. Incision:
Answer:
Process of cutting into.
11. Excision:
Answer:
Process of cutting out.
12. Endocrine glands:
Answer:
Glands that secrete hormones within the body.
13. Cystoscopy:
Answer:
Process of visual examination of the urinary bladder.
14. Cytology:
Answer:
Study of cells.
15. Dermatitis:
Answer: 2 / 4
Inflammation of the skin.
16. Hypodermic:
Answer:
Pertaining to under the skin.
17. Electrocardiogram:
Answer:
Record of the electricity in the heart.
18. Electroencephalogram:
Answer:
Record of the electricity of the brain.
19. Enteritis:
Answer:
Inflammation of the intestines.
20. Erythrocyte:
Answer:
A red blood cell.
21. Gastrectomy:
Answer:
Removal of the stomach.
22. Gastrotomy:
Answer:
Incision of the stomach.
23. Diagnosis: 3 / 4
Answer:
State of complete knowledge; information gathered about a patient's illness.
24. Prognosis:
Answer:
Prediction about the outcome of an illness.
25. Gynecology:
Answer:
Study of females and female diseases.
26. Hematology:
Answer:
Study of blood.
27. Hematoma:
Answer:
Collection (mass) of blood.
28. Hepatitis:
Answer:
Inflammation of the liver.
29. Iatrogenic:
Answer:
Pertaining to being produced by treatment.
30. Leukocyte:
Answer:
- / 4