2024 HESI Fundamentals Study Guide Guaranteed A+ Actual Questions and Answers, Complete 100%
1. Maslows:
Answer:
Physiologic need always comes before emotional needs.Physiologic> Safety > Emotional needs (Love and Belonging)> Self Esteem > Self Actualization.
2. How do you assess Airway?:
Answer:
Breathing: Check gag reflex. Listen to the lungs.
3. How do you assess circulation?:
Answer:
Blood pressure.
4. Autonomy:
Answer:
Patient has the right to refuse.E.g. If they have an advanced directive, you have to honor it. DNR. If Jehovah's witness says he doesn't want blood, you don't give blood. But at the same time, you cannot assume he doesn't want it.
5. Justice:
Answer:
Do not be racist.
6. Beneficence:
Answer:
positive actions to help others to do good e.g. Providing pain medication as soon as possible 1 / 3
- Non Maleficience::
Answer:
Do no harm; e.g the dr prescribes something and the dose is too high, you need to question it. Don't administer it.
8. Fidelity:
Answer:
You keep your promise.
9. Veracity:
Answer:
if the patient wants to know what is going on, you have to tell them.You have to be honest. Never lie to the patient.
10. HIPAA:
Answer:
Confidentiality. You can't share patient information with those who aren't supposed to have it.E.g. If Uncle Joe calls and asks for records, you don't give it to them & you're not allowed to look up other nurse's patients.
11. Negligence:
Answer:
Let's say your patient is in fall precautions. If you perform a bed bath on someone, and you raised the bed, you need to lower it before you leave.If you don't, that's negligence. Or if you didn't raise your side rails, and he falls out, that's your fault. Before you leave the room, you gotta put it back in low position.
12. What to check before admitting a pt?:
Answer:
That you have all the emergency tools inside of that room before you get him.
- Malpractice:: 2 / 3
Answer:
giving wrong meds.
14. Verbal med orders:
Answer:
If a doctor tells you to give a medicine, they need to put in an order into the medical record. If it's a verbal order, you need to readback verbal orders and it has to be signed within certain # hours depending on hospital policy.If the order is illegible, wrong medication, wrong dose, you need to clarify.
15. Assault:
Answer:
is threatening. If you don't take ur meds Imma gonna beat you up.
16. Battery:
Answer:
is the actual harm: Your hit your patient, you force them to take meds down their throat.
17. Slander:
Answer:
verbal
18. Libel:
Answer:
Printed
19. Standard Precautions:
Answer:
You are always on standard precautions. Always gel in and gel out. Wash your hands. If you need to inject something, draw blood, blood glucose, you need to wear gloves.
- / 3