21st Edition Patton Test Bank

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Anthonys Textbook of Anatomy and Physiology 21st Edition Patton Test Bank

Chapter 01: Organization of the Body

Patton: Anatomy and Physiology, 21st Edition

MULTIPLE CHOICE

  • Which of the following describes anatomy?
  • Using devices to investigate parameters such as heart rate and blood pressure
  • Investigating human structure via dissections and other methods
  • Studying the unusual manner in which an organism responds to painful stimuli
  • Examining the physiology of life
  • ANS: B DIF: Memorization REF: p. 3

TOP: Anatomy and Physiology

2. Systemic anatomy is a term that refers to:

  • physiological investigation at a microscopic level.
  • anatomical investigation that begins in the head and neck and concludes at the feet.
  • anatomical investigation that uses an approach of studying the body by
  • systems—groups of organs having a common function.

  • anatomical investigation at the molecular level.
  • ANS: C DIF: Memorization REF: p. 4

TOP: Anatomy and Physiology

  • Physiology can be subdivided according to the studied.
  • type of organism
  • organizational level
  • systemic function
  • All of the above are correct.
  • ANS: D DIF: Memorization REF: p. 4

TOP: Physiology

4. Physiology:

  • recognizes the unchanging (as opposed to the dynamic) nature of things.
  • investigates the body’s structure.
  • is concerned with organisms and does not deal with different levels of organization
  • such as cells and systems.

  • is the science that examines the function of living organisms and their parts.
  • ANS: D DIF: Memorization REF: p. 4

TOP: Physiology

  • One of the basic principles of the standardized terminology is the avoidance of , or
  • terms that are based on a person’s name.

  • homonyms
  • antonyms
  • eponyms
  • synonyms
  • ANS: C DIF: Memorization REF: p. 5 1 / 4

TOP: Language of Science and Medicine

6. Metabolism refers to:

  • the chemical basis of life.
  • the sum of all the physical and chemical reactions occurring in the body.
  • an organization of similar cells specialized to perform a certain function.
  • a subdivision of physiology.
  • ANS: B DIF: Application REF: p. 5 TOP: Characteristics of Life

7. From smallest to largest, the levels of organization of the body are:

  • organism, chemical, tissue, cellular, organ, system, organelle.
  • chemical, microscopic, cellular, tissue, organ, system, organism.
  • organism, system organ, tissue, cellular, organelle, chemical.
  • chemical, organelle cellular, tissue, organ, system, organism.
  • ANS: D DIF: Memorization REF: p. 6

TOP: Levels of Organization

8. The smallest living units of structure and function in the body are:

  • molecules.
  • cells.
  • organelles.
  • atoms.
  • ANS: B DIF: Memorization REF: p. 7

TOP: Levels of Organization

  • An organization of many simila
  • G r R c A e l D l s E t h S a L t a A r e B s .p C e c O i a M li zed to perform a certain function is

called a(n):

  • tissue.
  • organism.
  • system.
  • organ.
  • ANS: A DIF: Memorization REF: p. 7

TOP: Tissue Level

10. An organ is one organizational level lower than a(n):

  • system.
  • cell.
  • organelle.
  • tissue.
  • ANS: A DIF: Memorization REF: p. 7

TOP: Organ Level

11. The reproductive system includes all of the following except the:

  • testes.
  • ovaries.
  • ureter.
  • penis. 2 / 4

ANS: C DIF: Memorization REF: p. 8

TOP: Body Systems

12. The lungs are located in the:

  • thoracic cavity.
  • mediastinum.
  • abdominal cavity.
  • cranial cavity.
  • ANS: A DIF: Memorization REF: p. 12

TOP: Body Cavities

13. The mediastinum contains all of the following except the:

  • trachea.
  • venae cavae.
  • right lung.
  • esophagus.
  • ANS: C DIF: Memorization REF: p. 12

TOP: Body Cavities

14. The gallbladder lies in the:

  • abdominal cavity.
  • pelvic cavity.
  • dorsal cavity.
  • mediastinum.
  • ANS: A DIF: Memorization REF: p. 13

TOP: Body Cavities

15. The number of abdominal regions is:

  • three.
  • five.
  • seven.
  • nine.
  • ANS: D DIF: Memorization REF: p. 14

TOP: Abdominopelvic Regions

16. The abdominal region in which the urinary bladder is found is the:

  • hypogastric.
  • epigastric.
  • right lumbar.
  • left iliac.
  • ANS: A DIF: Memorization REF: p. 15

TOP: Abdominopelvic Regions

  • A surgeon removing a gallbladder should know to find it in the region.
  • right lumbar
  • right hypochondriac
  • hypogastric
  • umbilical 3 / 4

ANS: B DIF: Memorization REF: p. 14

TOP: Abdominopelvic Regions

18. The abdominal region in which the appendix is found is the:

  • hypogastric.
  • right iliac.
  • right lumbar.
  • right hypochondriac.
  • ANS: A DIF: Memorization REF: p. 15

TOP: Abdominopelvic Regions

19. Popliteal refers to the:

  • calf.
  • ankle.
  • cheek.
  • area behind the knee.
  • ANS: D DIF: Memorization REF: p. 16

TOP: Latin-based Descriptive Terms for Body Regions

  • A plane through the body that divides the body into right and left sides is called:
  • sagittal.
  • frontal.
  • coronal.
  • transverse.
  • ANS: A DIF: MemGoRriAzaDtioEnSLAB.COM

TOP: Body Planes and Sections

REF: p. 16

  • The abdominal quadrants are located with what structure as their midpoint?
  • Umbilicus
  • Pubic bone
  • Xiphoid process
  • Iliac crest
  • ANS: A DIF: Memorization REF: p. 13

TOP: Abdominopelvic Quadrants

  • Humans have similar right and left sides of the body, at least superficially. This is an example

of:

  • anatomical position.
  • anterior symmetry
  • ipsilateral position.
  • bilateral symmetry
  • ANS: D DIF: Memorization REF: p. 8

TOP: Anatomical Position

23. Two major cavities of the human body are:

  • ventral/dorsal.
  • inferior/superior.
  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Anthonys Textbook of Anatomy and Physiology 21st Edition Patton Test Bank Chapter 01: Organization of the Body Patton: Anatomy and Physiology, 21st Edition MULTIPLE CHOICE 1. Which of the following...

Get this document $30.00