315 course Questions With Complete Solutions

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

HESI Pharmacology Nightingale College Fall BSN 315 course Questions With Complete Solutions

Question 1: A client is scheduled for a spiral computed

tomography (CT) scan with contrast to evaluate for PE. Which information in the client's history requires follow up by the nurse?

CORRECT ANSWER : Takes metformin hydrochloride for type

  • DM.

Question 2: A client diagnosed with MS who self-administers

beta 1 a interferon, reports feeling increasingly depressed.Which action should the nurse implement?

CORRECT ANSWER : Notify the healthcare provider of the

findings immediately.

Question 3: Before administering the initial dose of sumatriptan

succinate to a client with a migraine headache. It is most important to determine if the client's history includes which problem?

CORRECT ANSWER : CAD

  • | Page

Question 4: A client receives a prescription for ciprofloxacin

400 mg intravenously (IV) every 12 hours which is to be infused over an hour. The IV bag contains ciprofloxacin 400 mg in dextrose 5%in water (D5W) 200mL. How many mL/hr should the nurse program the infusion pump to deliver?

CORRECT ANSWER : 200

Question 5: Before administering a laxative to a bedfast client it

is most important for the nurse to perform which assessment?

CORRECT ANSWER : Determine the frequency and

consistency of bowel movements.

Question 6: Hormone replacement therapy with levothyroxine

sodium is prescribed for a client with hypothyroidism. The nurse should instruct the client to report which symptom because it indicates that the client is taking too much of the hormonal agent levothyroxine sodium?

CORRECT ANSWER : Restlessness

Question 7: A male client reports to the nurse that he is

experiencing gastrointestinal distress from a high dose of a corticosteroid and is planning to stop taking the medication. In

  • | Page

response to the client's statement which nursing action is most important for the nurse to implement?

CORRECT ANSWER : Advise the client that medication should

be gradually stopped rather than abruptly.

Question 8: A client is receiving pilocarpine hydrochloride

ophthalmic drops for glaucoma. The client calls the clinic nurse and reports difficulty seeing at night. Which explanation should the nurse provide?

CORRECT ANSWER : The eye drops slow pupil response to

accommodate for darkness

Question 9: A client is receiving rifampin an antitubercular

medication. Which statement by this client should prompt the nurse to notify the healthcare provider of a potential problem?

CORRECT ANSWER : Reports that the sclera are yellow.

Question 10: Which action should the nurse implement to assess

the effectiveness of the Calcium channel blocker amlodipine?

CORRECT ANSWER : Measure the client's BP.

  • | Page

Question 11: A male client has been receiving the antibiotic

gentamicin sulfate IV piggyback every 12 hours for several days. Which observation by the nurse indicates that the client may be experiencing an adverse effect of gentamicin?

CORRECT ANSWER : Hearing has decreased.

Question 12: An older adult client with restless legs syndrome

begins taking melatonin at bedtime. When evaluating the effectiveness of the herb which assessment should the nurse complete?

CORRECT ANSWER : Determine sleep patterns.

Question 13: The nurse prepares to administer a scheduled dose

of labetalol by mouth to a client with HTN. The client's V/Signs are temp 99% (37.2*C) heart rate 48 beats/ minute RR 16 breaths/min and BP 150/90 mm/Hg. Which action should the nurse take?

CORRECT ANSWER : Withhold the scheduled dose and notify

the healthcare provider.

Question 14: The nurse is planning discharge teaching for a

client with DM who has a new prescription for insulin glargine.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

HESI Pharmacology Nightingale College Fall BSN 315 course Questions With Complete Solutions Question 1: A client is scheduled for a spiral computed tomography (CT) scan with contrast to evaluate fo...

Get this document $30.00