- | Page
777 KSV REVIEW QUESTIONS AND
ANSWERS 100% CORRECT
Question 1: What is the minimum crew on the 777-
200ER?
CORRECT ANSWER: 8
Question 2: On the 777-200ER, which FA is responsible
for operating 2L?
CORRECT ANSWER: FA 7
Question 3: On the 777-200ER, which FA is responsible
for operating 4L?
CORRECT ANSWER: FA 2
Question 4: What is the minimum crew on the 777-
300ER?
CORRECT ANSWER: 10
Question 5: What is the passenger capacity for the 777-
300ER?
- | Page
CORRECT ANSWER: 304
Question 6: On the 777-300ER, which FA is responsible
for operating 3R?
CORRECT ANSWER: FA 6
Question 7: Which jumpseat does FA 4 occupy on the
777-300ER?
CORRECT ANSWER: 2R AFT facing
Question 8: What are the designated exit seats on the 777-
300?
CORRECT ANSWER: 31AC, 31JL, 16AC, 16JL
Question 9: On the 777-300ER, which FAs are
responsible for exit seat briefings?
CORRECT ANSWER: FA 8 & FA 9
Question 10: On the 777-200ER, where do you find
medical equipment such as the AED and IMK?
- | Page
CORRECT ANSWER: Aircraft LEFT designated
storage spaces
Question 11: On the 777-200ER, where do you find
firefighting equipment such as PBE and Halon extinguisher?
CORRECT ANSWER: Aircraft right designated storage
spaces
Question 12: A fire has broken out from an oven in G4 on
the 777-200. You need to retrieve a Halon extinguisher and a PBE. Where is the closest location?
CORRECT ANSWER: Storage space AFT of 2R
Question 13: A customer in the last row of the 777-300
main cabin has severe chest pain. You need an O2 WA, where is the closest location?
CORRECT ANSWER: LH Center Doghouse AFT MC
- | Page
Question 14: What is the first step when arming or
disarming the 777 door?
CORRECT ANSWER: Lift the protective cover
Question 15: With the exception of 3L/R on the 777-
300ER, which of the following is an indicator that the door is armed?
CORRECT ANSWER: Girt bar indicator flag viewing
window is yellow
Question 16: After opening the 777 1L door in ARMED
mode, the slide does not inflate. You need to pull the red manual inflation handle, where is the manual inflation handle located?
CORRECT ANSWER: Top of girt RH side
Question 17: What confirms the slide at 3L/R on the 777-
300ER is fully inflated and usable?
CORRECT ANSWER: The Off-Wing-Deployment
Indicator (ODI) seen AFT of the exit should be visible.