AAA FOOD MANAGER - 100% CORRECT ANSWER S Question 1: When is a foo...

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

AAA FOOD MANAGER

CERTIFICATION EXAM WITH

100% CORRECT ANSWER S

Question 1: When is a foodborne illness considered an

outbreak?

CORRECT ANSWER : A. Two or more people have

same symptoms after eating same food

Question 2: Biological Contaminants

CORRECT ANSWER : Bacteria, viruses, parasites,

fungi

Question 3: Chemical contaminants

CORRECT ANSWER : Cleaners, sanitizers, polishes

Question 4: Physical hazards

CORRECT ANSWER : Metal shavings, staples,

bandages, glass, dirt, natural objects like bone

  • | Page

Question 5: Five risk factors for foodborne illness:

CORRECT ANSWER :

  • Purchasing food from unsafe sources
  • Failing to cook food correctly
  • Holding food at incorrect temperatures
  • Using contaminated equipment
  • Practicing poor personal hygiene

Question 6: Time-temperature abuse:

CORRECT ANSWER : When food has stayed too long

at temperatures good for pathogen growth

Question 7: Food has been time-temperature abused

when:

CORRECT ANSWER :

  • It has not been held or stored at the correct temperature
  • It is not cooked or reheated enough to kill pathogens
  • It is not cooled correctly
  • | Page

Question 8: Cross-contamination:

CORRECT ANSWER: When pathogens are transferred

from one surface or food to another

Question 9: Cross-contamination can cause a foodborne

illness when:

CORRECT ANSWER :

  • Contaminated ingredients are added to food that
  • receives no further cooking

  • Ready-to-eat food touches contaminated surfaces
  • Contaminated food touches or drips fluids onto cooked
  • or ready-to-eat food

  • A food handler touches contaminated food and then
  • touches ready-to-eat food

  • Contaminated wiping cloths touch food-contact surfaces

Question 10: Poor personal hygiene can cause a

foodborne illness when food handlers:

CORRECT ANSWER :

  • | Page
  • Fail to wash their hands correctly after using the
  • restroom

  • Cough or sneeze on food
  • Touch or scratch wounds and then touch food
  • Work while sick

Question 11: Poor cleaning and sanitizing can spread

pathogens from equipment to food when:

CORRECT ANSWER :

  • Equipment and utensils are not washed, rinsed, and
  • sanitized between uses

  • Food contact surfaces are wiped clean instead of being
  • washed, rinsed, and sanitized

  • Wiping cloths are not stored in a sanitizer solution
  • between uses

  • Sanitizing solutions are not at the required levels

Question 12: The two types of food that are most likely to

become unsafe:

CORRECT ANSWER: TCS food, Ready-to-eat food

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

AAA FOOD MANAGER CERTIFICATION EXAM WITH 100% CORRECT ANSWER S Question 1: When is a foodborne illness considered an outbreak? CORRECT ANSWER : A. Two or more people have same symptoms after eating...

Get this document $30.00