ACTION CPT Trainer Exam 2025

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

ACTION CPT Trainer Exam 2025 Updated Questions and Answers (Verified Answers)

Question 1: If a new client's goal is to build muscular

strength, how often should they train per week?1-2 times Once 3-5 times Every day

CORRECT ANSWER : 3-5 times

Question 2: (CSP) Which of the following activities is safe

for pregnant women to engage in?Heavy weight lifting Boxing Jump rope Swimming

CORRECT ANSWER : Swimming

Question 3: (CES) What are the primary muscles used during

normal breathing?

CORRECT ANSWER : External intercostals and diaphragm

Question 4: (CB) Which of the following was most likely

created using the principles of biomechanics?An ergonomic office chair A supportive device for those with carpal tunnel syndrome Shoe inserts to correct posture All of the above

CORRECT ANSWER : All of the above

Question 5: (CPD) You are working with a new client who is

overweight and wants to lose 30 pounds, but has never engaged in an exercise program before. Which of the following activities would be most appropriate to begin with?Running Walking Boxing

CORRECT ANSWER : Walking

Question 6: (CB) The study of human motion itself is known

as:

CORRECT ANSWER: Kinematics

Question 7: (CES) What type of muscle action generates

tension in the muscle, but does not lengthen or shorten it?

CORRECT ANSWER : Isometric (or static)

Question 8: (CN) How can the trainer determine whether or

not the client is adequately replenishing their fluids while engaging in long, vigorous workouts?

CORRECT ANSWER : Weigh the client before, during, and

after the workout

Question 9: (CES) Because skeletal muscles are grouped

together, they cannot function separately. True or false?

CORRECT ANSWER : False

Question 10: (CF) It is normal and expected to feel pain while

stretching. True or false?

CORRECT ANSWER : False

Question 11: (CES) The ATP-CP system is primarily used to

generate energy for:

Immediate use Delayed usage

CORRECT ANSWER : Immediate use

Question 12: (CN) Fats do not serve any purpose in a healthy

diet and should be avoided completely. True or false?

CORRECT ANSWER: False

Question 13: (CN) What is the primary source of fuel for the

body?

CORRECT ANSWER : Carbohydrates

Question 14: (CN) Which of the following is a healthy source

of protein?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ACTION CPT Trainer Exam 2025 Updated Questions and Answers (Verified Answers) Question 1: If a new client's goal is to build muscular strength, how often should they train per week? 1-2 times Once ...

Get this document $30.00