- | Page
ADULT RESIDENTIAL FA CILITY
(ARF) PRACTICE TEST ALREADY
GRADED A+
Question 1: The department requires start up funds equal
to ______ months operating expenses.
CORRECT ANSWER: 3 months
Question 2: No other person than the _____ shall alter the
prescription label.
CORRECT ANSWER: dispensing pharmacist
Question 3: Medication shall be centrally stored when...
CORRECT ANSWER: 1. preservation of medication
requires refrigeration
- medication is determined by the physician to be
- administrator/licensing determines the medication to be
hazardous if kept by the resident
a safety hazard due to physical arrangements and/or conditions/habits of persons in facility
- | Page
Question 4: Prescription medications which are not taken
with the resident upon termination of service shall...
CORRECT ANSWER: be destroyed
Question 5: What is required for all staff providing direct
care, PRIOR to employment?
CORRECT ANSWER: -First Aid training
-TB test -background clearance
Question 6: How long are client records retained?
CORRECT ANSW ER: 3 years
Question 7: Modifications to the admissions agreement
requires how much notice?
CORRECT ANSWER: 30 CALENDAR days
Question 8: Fingerprints shall be submitted to the
Department of Justice (DOJ) within what time frame of employment?
- | Page
CORRECT ANSW ER: prior to employment
Question 9: When is an employee fingerprinted?
CORRECT ANSWER: prior to employment
Question 10: The death of a client requires a written
report submitted to CCLD within how many days?
CORRECT ANSWER: 7 WORKING days
Question 11: What is required for taps/faucets delivering
water temperatures 125°F or above?
CORRECT ANSWER: a warning/cautious sign
Question 12: What is the mandated water temperature
range for taps/faucets?
CORRECT ANSWER: 105°F -- 120°F
Question 13: According to CCLD, what are employees
providing night supervision from 10pm to 7am and who
- | Page
assist with care and supervision required to have for emergencies?
CORRECT ANSWER: -the facility's planned
emergency procedures -a first aide certificate
Question 14: Any changes in the licensee's or applicants
mailing address shall be submitted to CCLD within...
CORRECT ANSWER: 10 WORKING days
Question 15: What are the time frames that a TB test must
be performed on facility staff?
CORRECT ANSWER: no more than 1 year PRIOR TO
or WITHIN 7 days after employment
Question 16: Except for children's residential facilities,
the licensee may, upon 30 days written notice to the client may only evict them for non-payment of the rate for basic services w/in how many days of the due date?