ADVANCED MED -SURG - FINAL EXAM QUESTIONS WITH SOLUTIONS ### Chapter...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ADVANCED MED -SURG

PRINCIPLES JERSEY COLLEGE

FINAL EXAM QUESTIONS WITH

SOLUTIONS

### Chapter 13: Fluid and Electrolyte Imbalances

Question 1: What are exchanged for potassium ions

during alkalosis or acidosis?

CORRECT ANSWER: Hydrogen ions (e.g., metabolic

acidosis results in hyperkalemia as H ions are shifted into the cell to raise the pH and potassium leaves the cell and enters the bloodstream)

Question 2: What is necessary for neuromuscular and

cardiovascular function?

CORRECT ANSWER: Potassium

Question 3: What helps to regulate muscle contraction

and relaxation?

CORRECT ANSWER: Calcium

  • | Page

Question 4: What affects threshold potential?

CORRECT ANSWER: Calcium

Question 5: What contributes to muscle weakness and

coma?

CORRECT ANSWER: Hypercalcemia

Question 6: What contributes to muscle irritability and

tetany?

CORRECT ANSWER: Hypocalcemia

Question 7: What helps with carb and protein metabolism,

affects neuromuscular function, and produces vasodilation?

CORRECT ANSWER: Magnesium

Question 8: What lowers the resting membrane potential

and makes cells less irritable, which could result in an ileus?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Hypokalemia

Question 9: What may cause diarrhea, irritability, muscle

weakness, and EKG changes (such as tall tented T waves, absent P waves, prolonged PR interval, and QRS duration)?

CORRECT ANSWER: Hyperkalemia

Question 10: What may cause muscle weakness, EKG

changes (inverted T waves and ST depression), a weak irregular pulse, paralytic ileus, tachydysrhythmias (premature ventricular contractions (PVCs) and ventricular tachycardia (VT)), constipation, and U waves?

CORRECT ANSWER: Hypokalemia

Question 11: What do patients with hypernatremia present

with?

CORRECT ANSWER: Thirst, dry mucous membranes,

lethargy, restlessness, tachycardia, HTN

  • | Page

Question 12: What are signs/symptoms of hypocalcemia?

CORRECT ANSWER: Tetany (a classic sign), muscle

twitching, bronchospasms, laryngeal spasms, seizures, hyperirritability

Question 13: What is a classic sign of low magnesium

(hypomagnesemia)?

CORRECT ANSWER: Tetany

Question 14: What are the clinical manifestations of

hyponatremia?

CORRECT ANSWER: Constant headaches, seizures,

lethargy, tachycardia, decreased BP, thready pulse, hyperactive bowel sounds, abdominal cramps

Question 15: What slows the depolarization of the cell

membrane?

CORRECT ANSWER: Hyponatremia

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ADVANCED MED -SURG PRINCIPLES JERSEY COLLEGE FINAL EXAM QUESTIONS WITH SOLUTIONS ### Chapter 13: Fluid and Electrolyte Imbalances Question 1: What are exchanged for potassium ions during alkalosis ...

Get this document $30.00