Please log in to purchase this document.

Alpha Phi Alpha Study Guide with

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Alpha Phi Alpha Study Guide with complete solution

Question 1: Who were the Nine Men who were in attendance

of the first meeting?

CORRECT ANSWER : Charles Cordoza Poindexter, Henry

Authur Callis, Charles Henry Chapman, George Biddle Kelley, Nathaniel Allison Murray, Robert Harold Ogle, Vertner Woodson Tandy, Morgan T. Phillips, George Thompkins

Question 2: Two Motivations of the Fraternity

CORRECT ANSWER : Organize social & literacy

organization, Organize a fraternity

Question 3: Where was the first called the First Meeting

CORRECT ANSWER : Mr. Edward Newton's residence,

421 North Albany Street, Ithaca, NY

Question 4: Who was the first to become initiated

CORRECT ANSWER : Eugene Kinkle Jones

Question 5: Mother of the Fraternity

CORRECT ANSWER : Mrs. Annie Coleman Singleton

Question 6: Who proposed the colors of the Fraternity

CORRECT ANSWER : Robert Harold Ogle

Question 7: What are the colors of the Fraternity

CORRECT ANSWER : Old Gold and Black

Question 8: Who made the motion to name the Fraternity

CORRECT ANSWER : George Biddle Kelly

Question 9: When was the first initiation of the club

CORRECT ANSWER : October 30, 1906

Question 10: Who is accredited for naming the Fraternity

CORRECT ANSWER : Henry Arthur Callis

Question 11: Who seconded Henry Callis for naming the

Faternity

CORRECT ANSWER : George Biddle Kelly

Question 12: What are the three (3) National Programs

CORRECT ANSWER : Go to High School Go to College,

Vote less people are hopeless people, Project Alpha

Question 13: What is the third chapter of the Alpha Phi Alpha

Chapter Book

CORRECT ANSWER : The First Steps in Expansion

Question 14: Where, When, and What Date was Beta Chapter

Founded

CORRECT ANSWER : December 20, 1907, Howard

University, Washington, DC

Question 15: What Alpha Phi Alpha Chapter hosted the 1st

Convention

CORRECT ANSWER : Beta Chapter

Question 16: Where was the First General Convention

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Alpha Phi Alpha Study Guide with complete solution Question 1: Who were the Nine Men who were in attendance of the first meeting? CORRECT ANSWER : Charles Cordoza Poindexter, Henry Authur Callis, C...

Get this document $30.00