ALPP CLC EXAM CERTIFIED

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ALPP CLC EXAM CERTIFIED

LACTATION COUNSELOR

REAL/AUTHENTIC PROCT ORED

EXAM COMPLETE 3 VERS IONS

EXAM EACH 100 QUESTIONS

GRADED A+ (300 QUESTIONS)

Question 1: What is the recognition of breastfeeding as a

public health priority?

CORRECT ANSWER : Has been recognized as a public

health priority in tropical climates since the 1930's, but not until the 1990's in the US

Question 2: What are the costs to prevent needless deaths

related to breastfeeding?

CORRECT ANSWER : Less than $6 billion/year

worldwide

Question 3: What is the impact of suboptimal

breastfeeding?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Accounts for more than 3,340

maternal and child deaths a year, 80% are maternal

Question 4: What are the health benefits of nursing a baby

for a year or more?

CORRECT ANSWER : Decreases by 10-15% the risk of

developing hypertension, diabetes, hyperlipidemia, and cardiovascular disease

Question 5: What are the health risks for women who do

not breastfeed?

CORRECT ANSWER : Are at greater risk for

myocardial infarction and aspects of metabolic syndrome; are at a greater risk of breast, endometrial, and ovarian cancer

Question 6: What are the WHO and UNICEF three

strategies for increased breastfeeding?

CORRECT ANSWER : For increased breastfeeding

initiation and duration in every country: promotion,

protection, and support

  • | Page

Question 7: What is breastfeeding promotion?

CORRECT ANSWER : Focuses on advantages of

breastfeeding on a personal, community, country, or global level

Question 8: What is breastfeeding protection?

CORRECT ANSWER : Focuses on government,

manufacturer, and social responsibility to assure breastfeeding's ability to compete with commercial interests; includes addressing improper marketing practices; the AAP advises not to provide formula, company gift bags, and industry-authored handouts; in the US, state and local breastfeeding legislation addresses breastfeeding in public, employment issues, jury duty, family law, mothers in prison, etc.

Question 9: What is breastfeeding support?

CORRECT ANSWER : Focuses on the interaction of

"helpers" with family as well as program development and implementation

  • | Page

Question 10: What is the role of community expertise in

breastfeeding?

CORRECT ANSWER : Variety of community expertise

is needed to promote, protect, and support breastfeeding

Question 11: What are international models for

breastfeeding?

CORRECT ANSWER : For integrating breastfeeding

promotion, protection, and support as well as balancing technical information, programs, and protocols

Question 12: What is a CLC?

CORRECT ANSWER : Nationally recognized

designation awarded by the ALPP to those who are exam eligible and pass the exam; have competency verified

Question 13: Who are CLCs and IBCLCs?

CORRECT ANSWER : Health professionals who

provide lactation support

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

ALPP CLC EXAM CERTIFIED LACTATION COUNSELOR REAL/AUTHENTIC PROCT ORED EXAM COMPLETE 3 VERS IONS EXAM EACH 100 QUESTIONS GRADED A+ (300 QUESTIONS) Question 1: What is the recognition of breastfeedin...

Get this document $30.00