AMMO 63 U.S. ARMY EXPL

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

AMMO 63 U.S. ARMY EXPL

SAFETY FAMILIARIZATI ON

DEFENSE AMMUNITION

CENTER_AMMO -63-DL: U.S. ARMY

EXPLOSIVES SAFETY Q& A

Question 1: A flare produces illumination using a

chemical reaction that moves at subsonic speeds (slower than the speed of sound). What term applies to this reaction?

CORRECT ANSWER: C

Question 2: Stability refers to an A&E item's potential to

CORRECT ANSWER: Deterioration of A&E during

storage; factors affecting stability are time, temperature, and moisture

Question 3: Which explosive train propels (launches) the

projectile?

CORRECT ANSWER: B

  • | Page

Question 4: A pyrotechnic is an example of a low

explosive because it

CORRECT ANSWER: A

Question 5: A projectile's booster detonates. What type of

explosive is it?

CORRECT ANSWER: B

Question 6: What are two ways to recognize an ammo

item is inert?

CORRECT ANSWER: A and C

Question 7: CS (tear gas) contains riot control agents.

Using the chemical group job aid, in what chemical group does it belong?

CORRECT ANSWER: B

Question 8: Using the chemical group job aid, what are

two hazards of Chemical Group D?

CORRECT ANSWER: A and D

  • | Page

Question 9: "A pallet holds 12 rounds. Each round

contains 17.5 lb NEW. What is the total NEW for this pallet?"

CORRECT ANSWER: D

Question 10: What is the purpose of intermagazine

distance (IMD) and intraline distance (ILD)?

CORRECT ANSWER: D

Question 11: HC/D 1.3 material presents what type of

hazard?

CORRECT ANSWER: Mass Fire

Question 12: Which Hazard Class 1 division has

fragmentation as its primary hazard?

CORRECT ANSWER: B

Question 13: Use the Yellow Book to find an ammo

item's

  • | Page

CORRECT ANSWER: B

Question 14: "Consider the following: A pallet contains ammunition marked with DODIC G930. Each pallet holds 54 boxes of ammo. Each box holds 16 rounds.Using the Yellow Book, what is the total NEW of this pallet?"

CORRECT ANSWER: D

Question 15: Once a hazard is identified, what elements

are considered to assess the hazard?

CORRECT ANSWER: Probability and Severity

Question 16: Which storage and handling requirement

applies to black powder?

CORRECT ANSWER: Store in bulk in dry magazines

with conductive floors. Do not store in inhabited buildings or buildings heated by stoves or open fire.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

AMMO 63 U.S. ARMY EXPL SAFETY FAMILIARIZATI ON DEFENSE AMMUNITION CENTER_AMMO -63-DL: U.S. ARMY EXPLOSIVES SAFETY Q& A Question 1: A flare produces illumination using a chemical reaction that moves...

Get this document $30.00