- | Page
AMRT STUDY GUIDE LAT EST
UPDATE ACTUAL EXAM 1 30
QUESTIONS AND 100% VERIFIED
CORRECT ANSWERS
GUARANTEED A+ VERIFI ED BY
PROFESSOR
Question 1: The amount of moisture available on a
surface that mold can use to support growth is known as the...
CORRECT ANSWER: water activity
Question 2: How do molds replicate?
CORRECT ANSWER: Sporulation
Question 3: What molds produce respirable particles?
CORRECT ANSWER: Aspergillus, penicillium
- | Page
Question 4: Respirable
CORRECT ANSWER: Can be deeply inhaled into
lungs; 5 microns
Question 5: 4 common viruses found in sewage
CORRECT ANSWER: rotavirus, GI virus, adenovirus,
hepatitis
Question 6: Name 3 primary sewage biohazards
CORRECT ANSWER: virus, bacteria, parasites
Question 7: 3 secondary sewage biohazards
CORRECT ANSWER: endotoxins/exotoxins,
mycotoxins, mold
- | Page
Question 8: 4 common gram negative bacteria found in
sewage
CORRECT ANSWER: e. coli, salmonella, shigella,
psuedomonas
Question 9: Pathogenic
CORRECT ANSWER: disease causing
Question 10: MC that can support mold growth
CORRECT ANSWER: 16
Question 11: MC that can support wood decaying fungi
CORRECT ANSWER: 20
- | Page
Question 12: What federal agency governs indoor air
quality?
CORRECT ANSWER: none
Question 13: What factors affect mold growth?
CORRECT ANSWER: temperature, light, water,
oxygen, pH, nutrients/food source
Question 14: What is the nutrient that mold grows best
on?
CORRECT ANSWER: Cellulose
Question 15: Define ERH
CORRECT ANSWER: equilibrium relative humidity
(moisture at the surface)