Anatomy Physiology And Disease 3rd Edition Colbert Test Bank

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

1

Anatomy Physiology And Disease 3rd Edition Colbert Test Bank Anatomy, Physiology, and Disease, 3e (Colbert/Ankney/Lee) Chapter 1 Anatomy, Physiology, and Disease

1.1 Multiple Choice Questions

1) Gross anatomy is also known as .

  • microscopic anatomy
  • pathologic anatomy
  • macroscopic anatomy
  • diagnostic anatomy

Answer: C

2) An example of gross anatomy would be .

  • viewing an x-ray
  • using a microscope
  • performing a complete cellular blood count
  • determining the etiology of a disease

Answer: A

3) The study of physiology deals with .

  • disease
  • genetics
  • structures
  • functions

Answer: D

4) The potential outcome of a disease is the .

  • etiology
  • diagnosis
  • prognosis
  • treatment

Answer: C

5) The study of disease is known as .

  • neurology
  • pathology
  • microbiology
  • cytology

Answer: B

6) The three basic parts of a medical term are .

  • prefix, word root, suffix
  • suffix, base, meaning
  • prefix, stem, ending
  • base, word root, stem

Answer: A 1 / 4

2

7) What system is known as the mathematical language of medicine?

  • Abbreviation system
  • Metric system
  • English system
  • Customary system

Answer: B

8) Which of the following is NOT a vital sign?

  • Heart rate
  • Temperature
  • Odor
  • Respiratory rate

Answer: C

9) When the physician has documented several signs and symptoms, he or she will be able to make a(n) .

  • prognosis
  • etiology
  • cytology
  • diagnosis

Answer: D

10) The adjustments that maintain a stable environment within the body are known as .

  • homeostasis
  • metabolism
  • syndrome
  • pathology

Answer: A

11) The body uses feedback loops to maintain homeostasis. The response that opposes an action is known as a(n) .

  • depressing feedback loop
  • negative feedback loop
  • positive feedback loop
  • affirmative feedback loop

Answer: B

12) A positive feedback loop is necessary in which of the following situations?

  • Blood pressure
  • Coughing
  • Bleeding
  • Childbirth

Answer: D 2 / 4

3

13) Vital signs include all of the following EXCEPT .

  • coloring
  • heart rate
  • respirations
  • temperature

Answer: A

14) RBC is the abbreviation for .

  • really bad cut
  • red and blue circulation
  • red blood cells
  • ruptured blood clot

Answer: C

15) The nurse found a preoperative patient out of bed, barefoot, and watching TV while eating breakfast. "We have to cancel your surgery, because you're not NPO," the nurse said. What did the patient do wrong?

  • The patient ate food.
  • The patient watched TV.
  • The patient walked barefoot.
  • The patient left the hospital bed.

Answer: A

16) A patient rang the call bell because he was in great pain. "I want my p.r.n.medication now," he said. Which medication timing is the nurse going to follow?

  • Medications given in the morning
  • Medications given at noontime
  • Medications given in the evening
  • Medications given when needed

Answer: D

17) A lab technician finishes a test. "The CBC results are in the computer," she tells her supervisor. What body fluid did the technician examine?

  • Saliva
  • Urine
  • Blood
  • Cerebrospinal fluid

Answer: C

18) All members of the Code Team have to take ACLS training annually. Which organs will they practice reviving?

  • Eyes and ears
  • Heart and lungs
  • Nose and throat
  • Stomach and colon

Answer: B 3 / 4

4

19) If a patient complains of SOB, which body system is having a problem?

  • Urinary
  • Neurological
  • Reproductive
  • Respiratory

Answer: D

20) The indicators that are essential for human life include all of the following EXCEPT .

  • coloring
  • heart rate
  • respirations
  • temperature

Answer: A

21) Which is NOT a definition for disease?

  • Not at ease
  • A condition in which the body fails to function normally
  • Anything that is a normal structure or function
  • Anything that upsets normal structure or function

Answer: C

22) The term tachycardia means " ."

  • fast heart rate
  • slow heart rate
  • rhythmic heart rate
  • study of the heart rate

Answer: A

23) Which is NOT a symptom of metabolic syndrome?

  • High triglycerides
  • Low HDL level
  • High blood pressure
  • Vomiting and diarrhea

Answer: D

24) A sign that could be an indication of diabetes is breath that smells like .

  • fruit-flavored chewing gum
  • clay or starchy paste
  • sweat
  • maple

Answer: A

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Anatomy Physiology And Disease 3rd Edition Colbert Test Bank Anatomy, Physiology, and Disease, 3e (Colbert/Ankney/Lee) Chapter 1 Anatomy, Physiology, and Disease 1.1 Multiple Choice Questions 1) Gr...

Get this document $30.00