ANCC - PMHNP SAMPLE TEST

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ANCC - PMHNP SAMPLE TEST

QUESTIONS / STUDY GUIDE /

ACTUAL QUESTIONS AND

ANSWERS (A+ GUIDE SOLUTION)

NEWEST

Question 1: What is dissemination?

CORRECT ANSWER : Getting the research information

out to those who need to know it!Publication - highest level Presenting at National Conference Presenting at Local Conference Journal Club where one person reviews an article

Question 2: What does a 17 on MMSE mean?

CORRECT ANSWER : Moderate cognitive impairment

Question 3: What is Tegretol in the CYP450 system?

CORRECT ANSWER : Inducer -->will lower dose of

Lamictal and BCP's

  • | Page

Question 4: What do BCP's do to Lamictal?

CORRECT ANSWER : Inducer - will lower dose of

Lamictal

Question 5: What is a Type I research error?

CORRECT ANSWER : There IS a difference but you

say there isn't a difference.

Question 6: What is a Type II research error?

CORRECT ANSWER : There is NO difference but you

say there is a difference.

Question 7: What is pseudo-dementia?

CORRECT ANSWER : Cognitive impairment secondary

to depression that clears when treated in the elderly.Dementia won't improve.

Question 8: Is it normal for a 1 month old to have a

palmar grasp?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Yes.

Question 9: What is a drug 1/2 life?

CORRECT ANSWER : The time it takes for 50% of a

drug to be eliminated from the body.

Question 10: What 3 atypicals can be used with teens?

CORRECT ANSWER : Zyprexa, Abilify, Seroquel - low

doses

Question 11: What is a risk of using Tramadol?

CORRECT ANSWER : Serotonin Syndrome as it is very

serotonergic.

Question 12: What is the allele seen in Asians that

increase the risk of SJS?

CORRECT ANSWER : HLAB-1502

Question 13: When might you see toxic epidermal

necrolysis?

  • | Page

CORRECT ANSWER : With worsening of SJS

Question 14: How many generations do you include for a

genogram?

CORRECT ANSWER : 1st degree - mother, father,

siblings 2nd degree - grandparents & cousins 3rd degree -

Question 15: What does messenger RNA code for?

CORRECT ANSWER : Amino Acids

Question 16: What is epigenetics?

CORRECT ANSWER : Factors that affect genes -

environmental, smoking, stress, etc...

Question 17: What part of the brain is involved with

OCD?

CORRECT ANSWER : Basal Ganglia

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ANCC - PMHNP SAMPLE TEST QUESTIONS / STUDY GUIDE / ACTUAL QUESTIONS AND ANSWERS (A+ GUIDE SOLUTION) NEWEST Question 1: What is dissemination? CORRECT ANSWER : Getting the research information out t...

Get this document $30.00