AP 2 Straighterline Final Exam With

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

A&P 2 Straighterline Final Exam | With 60 questions and answers | Latest

Question 1: A decrease in blood oxygen stimulates which of

the following?

  • an increase in erythropoietin formation, which increases red
  • blood cell production

CORRECT ANSWER : a. an increase in erythropoietin

formation, which increases red blood cell production

Question 2: Antibodies are produced by which type of white

blood cell?lymphocytes

CORRECT ANSWER : lymphocytes

Question 3: Which statement about the structure of the heart

is accurate?

  • The superior and inferior venae cavae enter the right
  • atrium, and the pulmonary veins enter the left atrium.

CORRECT ANSWER : b. The superior and inferior venae

cavae enter the right atrium, and the pulmonary veins enter the left atrium.

Question 4: Which part of the cardiovascular system brings

blood into the right atrium of the heart?

  • superior vena cava

CORRECT ANSWER : c. superior vena cava

We have an expert-written solution to this problem!

Question 5: Deoxygenated blood flows through the

pulmonary structures in what order?

  • pulmonary semilunar valve ⇒ pulmonary trunk ⇒
  • pulmonary arteries

CORRECT ANSWER : d. pulmonary semilunar valve ⇒

pulmonary trunk ⇒ pulmonary arteries

Question 6: Oxygenated blood flows through the heart's

structures in what order?

  • bicuspid valve ⇒ left ventricle ⇒ aortic semilunar valve

Correct response: b. bicuspid valve ⇒ left ventricle ⇒ aortic

semilunar valve

Question 7: In the human body, veins are categorized

according to size

CORRECT ANSWER : size

Question 8: Which sequence correctly shows the direction of

blood flow in the capillary network?

CORRECT ANSWER : [No answer provided in the input]

Question 9: When do congenital heart diseases occur?

  • at birth

CORRECT ANSWER : b. at birth

Question 10: How does arteriosclerosis affect the circulatory

system?

  • It increases resistance to blood flow.

CORRECT ANSWER : c. It increases resistance to blood

flow.

Question 11: Lymph consists of water and solutes derived

from

  • cell tissue and plasma.

CORRECT ANSWER: b. cell tissue and plasma.

Question 12: Which of these mechanisms is responsible for

moving lymph through lymphatic vessels?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

A&P 2 Straighterline Final Exam | With 60 questions and answers | Latest Question 1: A decrease in blood oxygen stimulates which of the following? a. an increase in erythropoietin formation, which ...

Get this document $30.00