ARMY UPL EXAM QUESTIONS WITH
VERIFIED ANSWERS
Question 1: What is the URI?
CORRECT ANSWER : anonymous questionnaire with 53
items administered at least 90 days before an operational deployment
Question 2: What is the R-URI?
CORRECT ANSWER : anonymous questionnaire
administered 90-180 days after returning from an operational deployment
Question 3: Substance Misuse
CORRECT ANSWER : a one-time event, when a Soldier
uses drugs but has no apparent diagnosis for a drug or alcohol problem and no continuing pattern of abuse is present.
Question 4: Substance Abuse
CORRECT ANSWER : maladaptive behavior patterns over a
12-month period, involving one of the following: Failure to
perform at work, using in hazardous situations, recurrent legal/ social problems.
Question 5: Responsible Drinking
CORRECT ANSWER : does not adversely affect an
individual's ability to fulfill their obligations, nor negatively impacts the individual's job performance, health, or well- being or the good of the order and discipline of the Unit or organization
Question 6: Substance Dependence
CORRECT ANSWER : Soldier exhibits any three of the
following behaviors regarding substance use over a 12-month
period: Increased tolerance, withdrawal effects, unable to cut
down or stop, life centers around substance.
Question 7: Voluntary Identification
CORRECT ANSWER : Self-Identify preferred method of
discovering alcohol or drug abuse
Question 8: Command Identification
CORRECT ANSWER : when a Commander/Supervisor
observes, suspects, or otherwise becomes aware that alcohol or drug abuse is adversely affecting an individual's job performance, social conduct, interpersonal relations, physical fitness, or health
Question 9: Drug Testing Identification
CORRECT ANSWER : occurs after a laboratory tests a
specimen and determines a drug test result.
Question 10: Alcohol Testing Identification
CORRECT ANSWER : after a Soldier participates in blood
or breath testing to detect alcohol use
Question 11: Medical Identification
CORRECT ANSWER : occurs when a physician or
healthcare worker discovers signs of alcohol/ drug abuse during routine/emergency medical treatment.
Question 12: Investigation/Apprehension Identification
CORRECT ANSWER : occurs when military or civilian law
enforcement identifies a soldier's alcohol/ drug abuse.
Question 13: Universal Prevention
CORRECT ANSWER : delivers messages and programs to
the entire population to support alcohol and/or drug abuse prevention
Question 14: Selective Prevention
CORRECT ANSWER : targets smaller groups who are at
risk for substance abuse
Question 15: Indicated Prevention
CORRECT ANSWER : targets individuals who show signs
of alcohol/drug misuse or abuse.
Question 16: Smart Testing examples
CORRECT ANSWER : -Weekly -Weekend/ Holiday -Back-
to-back -Pre and Post deployment -Field -End of duty day