b. Intestinal incision

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Language of Medicine 11th Edition Chabner Test Bank

Chapter 01: Basic Word Structure

Chabner: The Language of Medicine, 11th Edition

MULTIPLE CHOICE

1. Gastrectomy:

  • Gastric resection
  • Intestinal incision
  • Tumor of the stomach
  • Incision of the stomach
  • Resection of the intestine
  • ANS: A REF: p. 9 OBJ: Analyze medical terms.

2. Osteitis:

  • Incision of a bone
  • Removal of a bone
  • Incision of a joint
  • Inflammation of a joint
  • Inflammation of a bone
  • ANS: E REF: p. 4 | p. 11 OBJ: Analyze medical terms.

3. Cystoscopy:

  • Study of cells
  • Visual examination of cells
  • Removal of a sac of fluid
  • Removal of the urinary bladder
  • Visual examination of the urinary bladder
  • ANS: E REF: p. 8 OBJ: Analyze medical terms.

4. Hepatoma:

  • Incision of the kidney
  • Tumor of the liver
  • Blood mass
  • Inflammation of the liver
  • Red blood cell
  • ANS: B REF: p. 13 OBJ: Analyze medical terms.

5. Iatrogenic:

  • Pertaining to produced by treatment
  • Produced by the mind
  • Cancer producing
  • Pertaining to producing a tumor
  • Cutting into a tumor
  • ANS: A REF: p. 10 | p. 13 OBJ: Analyze medical terms.

6. Electroencephalogram: 1 / 4

  • Record of electricity in the brain
  • Record of electricity in the heart
  • X-ray of the brain
  • Record of sound waves in the brain
  • X-ray of the heart and brain
  • ANS: A REF: p. 9 OBJ: Analyze medical terms.

7. Diagnosis:

  • Made after the prognosis
  • A guess as to the patient’s condition
  • A prediction of the course of treatment
  • Made on the basis of complete knowledge about the patient’s condition
  • A treatment of the patient
  • ANS: D REF: p. 10 OBJ: Analyze medical terms.

8. Cancerous tumor:

  • Hematoma
  • Adenoma
  • Carcinoma
  • Carcinogenic
  • Neurotomy
  • ANS: C REF: p. 7 OBJ: Analyze medical terms.

9. Microscopic examination of living tissue:

  • Incision
  • Pathology
  • Biopsy
  • Autopsy
  • Resection

ANS: C REF: p. 7 OBJ: Use word parts to build terms.

10. Pertaining to the largest part of the brain:

  • Cerebral
  • Cephalic
  • Renal
  • Cardiac
  • Neural
  • ANS: A REF: p. 8 OBJ: Use word parts to build terms.

11. Removal of a gland:

  • Gastrotomy
  • Gastric
  • Hepatic resection
  • Nephric section
  • Adenectomy
  • ANS: E REF: p. 7 | p. 13 OBJ: Use word parts to build terms. 2 / 4

  • Decrease in numbers of red blood cells or hemoglobin within red blood cells:
  • Anemia
  • Erythrocytosis
  • Thrombocytosis
  • Leukemia
  • Leukocytosis
  • ANS: A REF: p. 14 OBJ: Use word parts to build terms.

13. Pathologist is one who:

  • Examines x-rays
  • Operates on the urinary tract
  • Performs autopsies and examines biopsies
  • Operates on the kidney
  • Treats diseases with chemicals
  • ANS: C REF: p. 11 OBJ: Analyze medical terms.

14. Pain in a joint:

  • Ostealgia
  • Arthritis
  • Osteoarthritis
  • Arthroalgia
  • Arthralgia
  • ANS: E REF: p. 7 | p. 13 OBJ: Use word parts to build terms.

  • Increase in number of malign
  • N ant R wh I ite b G loo B d .ce C

lls:

M

  • Leukocytosis
  • Leukemia
  • Erythremia
  • Thrombocytosis
  • Erythrocytosis

U S N T O

ANS: B REF: p. 13 OBJ: Use word parts to build terms.

16. Instrument to view the eye:

  • Ophthalmoscopy
  • Opthalmoscope
  • Opthalmology
  • Ophthalmoscope
  • Opthalmoscopy
  • ANS: D REF: p. 11 OBJ: Use word parts to build terms.

17. A platelet:

  • Hematoma
  • Thrombosis
  • Leukocyte
  • Thrombocyte
  • Erythrocyte 3 / 4

ANS: D REF: p. 12 OBJ: Analyze medical terms.

18. Abnormal condition of the mind:

  • Physchosis
  • Psychosis
  • Psychogenic
  • Encephalopathy
  • Adenoma
  • ANS: B REF: p. 12 | p. 14 OBJ: Use word parts to build terms.

19. Inflammation of the nose:

  • Arthrosis
  • Hepatitis
  • Nephritis
  • Dermatosis
  • Rhinitis
  • ANS: E REF: pp. 12-13 OBJ: Use word parts to build terms.

20. Study of cells:

  • Pathology
  • Cytology
  • Cystology
  • Dermatology
  • Hematology
  • ANS: B REF: p.N

  • | p
  • R . 13 I G OB B

J:

.Use C M word parts to build terms.U

21. Pertaining to through the liver:

  • Subrenal
  • Transdermal
  • Transhepatic
  • Subhepatic
  • Hepatoma

S N T O

ANS: C REF: p. 10 | p. 15 OBJ: Use word parts to build terms.

22. Abnormal condition of the kidney:

  • Neurologic
  • Neuralgia
  • Nephrotomy
  • Neural
  • Nephrosis
  • ANS: E REF: p. 10 | p. 14 OBJ: Use word parts to build terms.

23. Incision of a bone:

  • Sarcoma
  • Pathogenic
  • Osteotomy
  • Ostectomy
  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Language of Medicine 11th Edition Chabner Test Bank Chapter 01: Basic Word Structure Chabner: The Language of Medicine, 11th Edition MULTIPLE CHOICE 1. Gastrectomy: a. Gastric resection b. Intestin...

Get this document $30.00