BICSI RPTM EXAM GUID E

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

BICSI RPTM EXAM GUID E

(LATEST UPDATE) QUESTIONS &

ANSWERS| GRADE A| 100%

CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS)

Question 1: What is AC (ACWP)?

CORRECT ANSWER: Is the realized cost incurred for

the work performed on an activity during a specific time period.

Question 2: What is AHA?

CORRECT ANSWER: A formal analysis of potential

hazards which could occur on any kind of work site.These are required on Military projects.

Question 3: What are AIA CAD Layer Guidelines?

CORRECT ANSWER: Provides a hierarchical

organization for describing drawing layers.

Question 4: What are the requirements for all

communications?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Timely, Clear, Concise,

Unbiased, Truthful, Free from harsh language.

Question 5: After completion of a project how do you

calculate the total actual cost?

CORRECT ANSWER: Upon project completion,

review the EAC to calculate the total actual cost of the project.

Question 6: What are bid bonds/surety bonds?

CORRECT ANSWER: To ensure that the successful

bidder will accept the contract once awarded and has responded accurately to the RFQ specifications.

Question 7: What are the bidding roles of the client?

CORRECT ANSWER: Is responsible for bidding and

contract requirements, and coordinates advertising or sending invitations to the prospective bidders.

Question 8: What are the bidding roles of the CM?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Depending on the nature of the

project may also help in evaluation and determining the successful bidder.

Question 9: What are the bidding roles of the design

team?

CORRECT ANSWER: Participate during the evaluation

or negotiation of the bids and helps client determine successful bidder by considering alternates, substitutions and any VA activities.

Question 10: What are the bidding roles of GC and Sub?

CORRECT ANSWER: Sub submit bids to general

contractor and general collects bids from subs and submits the bid package to the client.

Question 11: What is a Performance Bond?

CORRECT ANSWER: Financial guarantee to the client

that the work will be completed as required and serves as evidence of the contractor's qualifications to perform the work successfully.

  • | Page

Question 12: What is a Bid Bond?

CORRECT ANSWER: Financial guarantee that a

contractor will enter into and successfully execute a contract with the client to perform the work.

Question 13: What are Lien Bonds?

CORRECT ANSWER: Guarantee that the contractor

will pay all obligations for labor, including the contractor workforce, any materials, and sub contractors.

Question 14: Brandon wants to ensure that his team is

protected from any claims of negligence or errors committed during the commissioning of a project. What type of insurance would provide the most protection from this concern?

CORRECT ANSWER: E&O is the best option for

Brandon's particular concern because it protects the team from client accusations of negligent, errors, and omissions that result in a financial loss.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

BICSI RPTM EXAM GUID E (LATEST UPDATE) QUESTIONS & ANSWERS| GRADE A| 100% CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS) Question 1: What is AC (ACWP)? CORRECT ANSWER: Is the realized cost incurred for the work per...

Get this document $30.00