Bonent review exam Questions And

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Bonent review exam Questions And Answers

Question 1: Commercial heparin is obtained from which of

the following?

  • Beef lung
  • Hog intestinal mucosa
  • Urea
  • Sheep lung

CORRECT ANSWER : 2. Hog intestinal mucosa

Question 2: A patient complains of a cold hand, especially the

fingers. The technician should tell the patient it may be caused by

CORRECT ANSWER : poor circulation or vascular

insufficiency

Question 3: Which of the following side affects may occur if

the rollers of the blood pump are over occluded?(A) Air in the blood circuit (B) TMP will rise

(C) Hemolysis may occur (D) Blood will not be circulated through the kidney

CORRECT ANSWER : (C) Hemolysis may occur

Question 4: The most effective treatment for muscle cramping

during dialysis treatment is to inject a bolus of (A) hypertonic saline into the injection port on the venous blood line.(B) hypertonic saline into the blood line through the arterial injection port.(C) dextrose 25% into the blood line through the venous injection port.(D) dextrose 25% into the blood line through the arterial injection port.

CORRECT ANSWER : (A) hypertonic saline into the

injection port on the venous blood line.

Question 5: Which of the following are the two most

important factors to consider when choosing a dialyzer?(A) Manufacturer and membrane type

(B) Dialyzer size and membrane pore size (C) Cost and its ability to be reused (D) Durability and UFR

CORRECT ANSWER : (B) Dialyzer size and membrane pore

size

Question 6: Which of the following are the two most

important factors to consider when choosing a dialyzer?(A) manufacturer of the equipment.(B) unit's technical support group.(C) hospital's biomedical department.(D) FDA Good Manufacturing Practices Act.

CORRECT ANSWER : (B) unit's technical support group.

Question 7: The ultimate responsibility for maintaining water

purity levels for water used for hemodialysis lies with the:

(A) head nurse.(B) water systems supplier.(C) technician.

(D) medical director.

CORRECT ANSWER : (D) medical director.

Question 8: Which of the following are some of the factors

that contribute to anemia in dialysis patients?(A) 1 and 2 only (B) 1 and 3 only (C) 2 and 3 only (D) 1, 2, and 3

CORRECT ANSWER : (D) 1, 2, and 3

Question 9: While performing blood pressure and monitor

checks, the technician notices that a patient's bloodlines look like "cherry soda." The patient feels like something bad is going to happen and becomes short of breath and panicky.Which of the following should the technician suspect is happening?(A) Clotted blood lines (B) High serum potassium (C) Visual hemolysis

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Bonent review exam Questions And Answers Question 1: Commercial heparin is obtained from which of the following? 1. Beef lung 2. Hog intestinal mucosa 3. Urea 4. Sheep lung CORRECT ANSWER : 2. Hog ...

Get this document $30.00