Anatomy and Physiology 9th Edition Patton Test Bank
Chapter 01: Organization of the Body
Patton: Anatomy and Physiology, 9th Edition
MULTIPLE CHOICE
- Which of the following describes anatomy?
- Using devices to investigate parameters such as heart rate and blood pressure
- Investigating human structure via dissections and other methods
- Studying the unusual manner in which an organism responds to painful stimuli
- Examining the physiology of life
ANS: B DIF: Memorization REF: p. 5
TOP: Anatomy and Physiology
2. Systemic anatomy is a term that refers to:
- physiological investigation at a microscopic level.
- anatomical investigation that begins in the head and neck and concludes at the feet.
- anatomical investigation that uses an approach of studying the body by
- anatomical investigation at the molecular level.
systems—groups of organs having a common function.
ANS: C DIF: Memorization REF: p. 5
TOP: Anatomy and Physiology
- Physiology can be subdivided according to the studied.
- type of organism
- organizational level
- systemic function
- All of the above are correct.
ANS: D DIF: Memorization REF: p. 5
TOP: Physiology
4. Physiology:
- recognizes the unchanging (as opposed to the dynamic) nature of things.
- investigates the body’s structure.
- is concerned with organisms and does not deal with different levels of organization
- is the science that examines the function of living organisms and their parts.
such as cells and systems.
ANS: D DIF: Memorization REF: p. 5
TOP: Physiology
5. Metabolism refers to:
- the chemical basis of life.
- the sum of all the physical and chemical reactions occurring in the body.
- an organization of similar cells specialized to perform a certain function.
- a subdivision of physiology.
ANS: B DIF: Application REF: p. 6 TOP: Characteristics of Life 1 / 4
6. From smallest to largest, the levels of organization of the body are:
- organism, chemical, tissue, cellular, organ, system, organelle.
- chemical, microscopic, cellular, tissue, organ, system, organism.
- organism, system, organ, tissue, cellular, organelle, chemical.
- chemical, organelle, cellular, tissue, organ, system, organism.
ANS: D DIF: Memorization REF: p. 7
TOP: Levels of Organization
7. The smallest living units of structure and function in the body are:
- molecules.
- cells.
- organelles.
- atoms.
ANS: B DIF: Memorization REF: p. 8
TOP: Levels of Organization
- An organization of many similar cells that are specialized to perform a certain function is
called a(n):
- tissue.
- organism.
- system.
- organ.
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 8
TOP: Tissue Level
- An organ is one organization
N alUs R tepSl I oNwe G rTth B an .a C (nO) M
:
- system.
- cell.
- organelle.
- tissue.
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 8
TOP: Organ Level
10. The reproductive system includes all of the following except the:
- testes.
- ovaries.
- ureter.
- penis.
ANS: C DIF: Memorization REF: p. 9
TOP: Body Systems
11. The lungs are located in the:
- thoracic cavity.
- mediastinum.
- abdominal cavity.
- cranial cavity.
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 10 2 / 4
TOP: Body Cavities
12. The mediastinum contains all of the following except the:
- trachea.
- venae cavae.
- right lung.
- esophagus.
ANS: C DIF: Memorization REF: p. 10
TOP: Body Cavities
13. The gallbladder lies in the:
- abdominal cavity.
- pelvic cavity.
- dorsal cavity.
- mediastinum.
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 11
TOP: Body Cavities
14. The number of abdominal regions is:
- three.
- five.
- seven.
- nine.
ANS: D DIF: Memorization REF: p. 13
TOP: Abdominal Regions
15. The abdominal region in which the urinary bladder is found is the:
- hypogastric.
- epigastric.
- right lumbar.
- left iliac.
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 14
TOP: Abdominal Regions
- A surgeon removing a gallbladder should know to find it in the region.
- right lumbar
- right hypochondriac
- hypogastric
- umbilical
ANS: B DIF: Memorization REF: p. 14
TOP: Abdominal Regions
17. The abdominal region in which the appendix is found is the:
- hypogastric.
- right iliac.
- right lumbar.
- right hypochondriac. 3 / 4
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 14
TOP: Abdominal Regions
18. Popliteal refers to the:
- calf.
- ankle.
- cheek.
- area behind the knee.
ANS: D DIF: Memorization REF: p. 13
TOP: Descriptive Terms for Body Regions
- A plane through the body that divides the body into right and left sides is called:
- sagittal.
- frontal.
- coronal.
- transverse.
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 16
TOP: Body Planes and Sections
- The abdominal quadrants are located with what structure as their midpoint?
- Umbilicus
- Pubic bone
- Xiphoid process
- Iliac crest
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 14
TOP: Abdominopelvic QuadraN
ntUs R S I N G T B.C O M
- Humans have similar right and left sides of the body, at least superficially. This is an example
of:
- anatomical position.
- anterior symmetry.
- ipsilateral position.
- bilateral symmetry.
ANS: D DIF: Memorization REF: p. 9
TOP: Anatomical Position
22. Two major cavities of the human body are:
- ventral/dorsal.
- inferior/superior.
- visceral/parietal.
- axial/appendicular.
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 10
TOP: Body Cavities
23. The dorsal cavity contains all of the following except the:
- brain.
- spinal column.
- spinal cord.
- / 4