CALIFORNIA PERMIT TE ST

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CALIFORNIA PERMIT TE ST

QUESTIONS AND 100% CORRECT

ANSWERS

Question 1: It is illegal for a person 21 years of age or

older to drive with a blood alcohol concentration (BAC) that is _____ or higher.

CORRECT ANSWER: 0.08% - Eight hundredths of one

percent

Question 2: You must notify DMV within 5 days if you:

CORRECT ANSWER: Sell or transfer your vehicle

Question 3: When is it legal to use a cell phone without a

hands-free device while driving?

CORRECT ANSWER: When making a call for

emergency assistance

Question 4: Which of the following increases your

chances of having a collision?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Continually changing lanes to

pass other vehicles

Question 5: At dawn or dusk, or in rain or snow, it can be

hard to see and be seen. As good way to let other drivers

know you are there is to turn:

CORRECT ANSWER: On your headlights

Question 6: When changing lanes on a freeway, you

should:

CORRECT ANSWER: Signal for at least five seconds

Question 7: Which statement is true about motorcyclists

and motorists?

CORRECT ANSWER: Motorcyclists have the same

rights/responsibilities as other motorists

Question 8: Pedestrians crossing at corners have the right-

of-way:

  • | Page

CORRECT ANSWER: Weather or not a cross walk is

marked

Question 9: Which if these vehicles must stop before

crossing railroad tracks?

CORRECT ANSWER: Tank Trucks marked with

hazardous materials placards

Question 10: A police officer is signaling you to continue

driving through a red traffic light. What should you do?

CORRECT ANSWER: Do as the officer tells you

Question 11: Smoking inside a vehicle when a person

younger than 18 years of age is present is:

CORRECT ANSWER: Illegal at all times

Question 12: You must use your seat belt:

CORRECT ANSWER: And failure to do so will result in

a traffic ticket

  • | Page

Question 13: Which of the following will help you to

avoid being hit from behind?

CORRECT ANSWER: Decreasing your following

distance

Question 14: You are driving on a one-way street. You

may turn left onto another one-way street :

CORRECT ANSWER: If traffic on the street is moving

to the left

Question 15: This white sign means:

CORRECT ANSWER: Stay in the right lane if you are

driving slower than other traffic

Question 16: Highways are typically most slippery:

CORRECT ANSWER: When it first starts to rain after a

dry spell

Question 17: When planning to pass another vehicle you

should:

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CALIFORNIA PERMIT TE ST QUESTIONS AND 100% CORRECT ANSWERS Question 1: It is illegal for a person 21 years of age or older to drive with a blood alcohol concentration (BAC) that is _____ or higher....

Get this document $30.00