- | Page
CANS EXAM WITH 100%
CORRECT ANSWER S
Question 1: Family Strengths: Carmen's parental rights have been terminated; she has no other known family members.
CORRECT ANSWER : 3
Question 2: Interpersonal Skills: 4-year-old Mindy is very shy. It takes a lot of prompting for her to play with others.When prompted, she will attempt to play with the other children.
CORRECT ANSWER : 2
Question 3: Optimism: 17-year-old Dante plans to go to medical school. He knows if he studies hard in his classes he can do it.
CORRECT ANSWER : 0
- | Page
Question 4: Educational Setting: 15-year-old Trumaine has recently returned home from a residential placement.No school has been identified for him at this time.
CORRECT ANSWER : 3
Question 5: Vocational: Jamie is really good at fixing things. He does not want to fix things for a living, however, he wants to be a writer.
CORRECT ANSWER : 1
Question 6: Talents/Interests: Sarah won the most valuable player award of her swim team and is team captain.
CORRECT ANSWER : 0
Question 7: Spiritual/Religious: 17-year-old Tracy sings in the church choir and participates in many youth activities. She states that her beliefs give her comfort and that she prays when distressed.
CORRECT ANSWER : 0
- | Page
Question 8: Community Involvement: This past year, Jill became involved in community center activities including joining a soccer team.
CORRECT ANSWER : 1
Question 9: Natural Supports: Natalie has neighbors who have helped her get a summer job for a few years.
CORRECT ANSWER : 1
Question 10: Relationship Permanence: 12-year-old Natasha is living in her third foster home. Her permanency plan calls for her to live with her mother; her mother participates fully in supervised visitation.
CORRECT ANSWER : 2
Question 11: Child/Youth Involvement with Care: 9-year- old Ben is not knowledgeable of his needs.
CORRECT ANSWER : 3
- | Page
Question 12: Coping and Survival Skills: Don manages adversity quite well, but does not seem to have much fun.
CORRECT ANSWER : 1
Question 13: Resiliency: Jen's caregiver has become interested in yoga and is starting to meditate when she is anxious or distressed.
CORRECT ANSWER : 1
Question 14: Family Functioning: The family is managing well.
CORRECT ANSWER : 0
Question 15: Living Situation: Nancy has the occasional fight at home with her parents; her parents are concerned about her behavior at home.