CBP OBT EXAM 7 QUEST IONS AND

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CBP OBT EXAM 7 QUEST IONS AND

CORRECT DETAILED ANS WERS

(VERIFIED ANSWERS) ||ALREADY

GRADED A+||NEWEST VE RSION

Question 1: Purpose of the CBP radiation detection

program

CORRECT ANSWER : To detect and prevent illicit

radioactive materials from entering the U.S. or from being moved away from the border areas within the U.S.

Question 2: What are the principles relating to ALARA

(As Low As Reasonably Achievable)?

CORRECT ANSWER: Time, Distance, and Shielding

Question 3: What is the procedure for responding to a

radiation alert?

CORRECT ANSWER : SIN and call LSSD

Question 4: What are the functions of the Radiation Portal

Monitor (RPM)?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Detects low levels of radiation

Question 5: What are the functions of the Personal

Radiation Detector (PRD)?

CORRECT ANSWER : Detects low levels of radiation

Question 6: What are the functions of the RadSeeker?

CORRECT ANSWER : Detects, Collects, and Identifies

Question 7: What is radiation?

CORRECT ANSWER : Energy in motion

Question 8: What is the occupational dose limits of

radiation for CBP?

CORRECT ANSWER : No more than 100 Millirem or

50 Microrem per hour

Question 9: What type of radiological devices are

terrorists most likely to use?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Improvised Nuclear Devices

(INDs), Radiological Dispersal Devices (RDDs), and Radiological Exposure Device (REDs)

Question 10: What commercial products emit normal

radiation?

CORRECT ANSWER : Building materials, fertilizer,

granite, kitty litter, mineral fiber, pottery, and medical items

Question 11: What is the required response when there is

a neutron alert?

CORRECT ANSWER : Locate the source, confirm,

contact LSSD, and SIN

Question 12: What is the purpose of risk targeting?

CORRECT ANSWER : To identify and eliminate

Question 13: What are the risk targeting resources?

  • | Page

CORRECT ANSWER : TECS, Biometrics, ATS, APIS,

ATS-QQ, Teams, Technology, SIMGA/Targeting Framework

Question 14: What are the indicators for terrorism

targeting in the passenger processing environment?

CORRECT ANSWER : Unusual travel patterns,

fraudulent or multiple ID docs, declared and undeclared money, behavioral cues, evidence of WMEs, and images of possible terrorist targets or activities

Question 15: What are the indicators for illicit currency

transactions targeting in the passenger processing environment?

CORRECT ANSWER : Negotiable instruments, large

currency sums, money orders, wire transfer receipts, checks, stock certificates and bonds, blank account statements, gems or precious metals, and account numbers

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CBP OBT EXAM 7 QUEST IONS AND CORRECT DETAILED ANS WERS (VERIFIED ANSWERS) ||ALREADY GRADED A+||NEWEST VE RSION Question 1: Purpose of the CBP radiation detection program CORRECT ANSWER : To detect...

Get this document $30.00