CDA Practice Questions And Answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

CDA Practice Questions And Answers

Question 1: In public buildings and early learning centers

evacuation and emergency exit procedures should be posted

CORRECT ANSWER : In pictorial and written form and

posted near entrances and exits of each room

Question 2: A smile is an example of which type of

communication

CORRECT ANSWER : Postive nonverbal communication

Question 3: Providing children with their own space in the

classroom to store their own coats and other personal belongings

CORRECT ANSWER : promotes positive self-image

Question 4: Frequent hand washing in school is important

because

CORRECT ANSWER : it helps the keep the spread of germs

to a minimum

Question 5: Of the following, which would be the healthiest

snack for young children

CORRECT ANSWER : sliced apples low fat milk

Question 6: Which of the following is the best example of an

open ended material

CORRECT ANSWER : play doe

Question 7: What does CDA stand for

CORRECT ANSWER : child development associate

Question 8: David and Matthew want to move blocks across

the room while using the same truck. David goes to the dramatic play area and gets basket to carry the blocks. What is David exhibiting

CORRECT ANSWER : problem solving skills

Question 9: What does the acronym NAEYC represent

CORRECT ANSWER : National Association for the

Education of Young Children

Question 10: Maddison is a three year old in Ms. Amy's class.

Although fully toilet trained, she has had several accidents over the past two weeks and can no longer identify letters in her name. Ms. Amy many be correct in thinking that Maddison

CORRECT ANSWER : May be experiencing emotional issues

at home

Question 11: A first aid kit in a classroom should be kept

CORRECT ANSWER : in an easily accessible location and

out of reach of children

Question 12: The ratio of adults needed by licensing

regulation to supervise a group of children is determined by

CORRECT ANSWER : the age of the youngest child

Question 13: When washing their hands it is best to provide

young children with

CORRECT ANSWER : Warm water liquid soap and paper

towel

Question 14: Which is the best way for Amy to assist the

children of low income families in her classroom

CORRECT ANSWER : provide the children with the best

possible instruction that she can

Question 15: Providing a sample of a craft activity, using

Alphabet worksheets, and using coloring books in a early childhood setting are considered

CORRECT ANSWER : developmentally inappropriate

activities

Question 16: Two wheeled bicycles and games with rules

CORRECT ANSWER : would be frustrating to most

preschool children

Question 17: What is the healthiest item for children to share

during choice activity time

CORRECT ANSWER : play jewelry

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CDA Practice Questions And Answers Question 1: In public buildings and early learning centers evacuation and emergency exit procedures should be posted CORRECT ANSWER : In pictorial and written for...

Get this document $30.00