CDL PASSENGER ENDORSEMENT

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

CDL PASSENGER ENDORSEMENT

QUESTIONS AND ANSWERS 100%

PASS

Question 1: You are driving a 40 foot bus at 30 mph. The

road is dry and visibility is good. You should keep a safety space in front of your bus that is at least ___ seconds.

CORRECT ANSWER: 4

Question 2: A hazard is defined as:

CORRECT ANSWER: any condition which may cause

your trip to be unsafe

Question 3: A standee line on a bus:

CORRECT ANSWER: is the line that all riders must

stay behind while the bus is moving

Question 4: Your bus is disabled. The bus, with riders

aboard, may be towed or pushed to a safe spot to

discharge the passengers only if:

CORRECT ANSWER: getting off the bus sooner

would be unsafe

Question 5: How many folding seats are allowed in a bus

that is not carrying farm workers?

CORRECT ANSWER: 0

Question 6: Which of the following list the three (3)

types of emergency equipment that you must have on your bus?

CORRECT ANSWER: fire extinguisher, spare electric

fuses unless equipped with circuit breakers, reflectors

Question 7: You must sign the inspection report made by

the previous driver only:

CORRECT ANSWER: if the defects reported have

been certified as repaired or not needing repair

Question 8: If you work for an interstate carrier, you

must complete an after trip inspection report that

specifies, for each bus:

CORRECT ANSWER: any defects that would likely

affect safety or result in a breakdown

Question 9: While driving on a bus, a bus driver:

CORRECT ANSWER: should never talk unnecessarily

with riders

Question 10: Buses are allowed to carry less than 100

pounds of ___ in the passenger area.

CORRECT ANSWER: small arms ammunition (ORM-

D)

Question 11: When you arrive at a bus stop, you should

announce the:

CORRECT ANSWER: location, reason for stopping,

next departure time, and the bus number

Question 12: If there is no traffic light or attendant, stop

for a drawbridge about ___ feet from the draw.

CORRECT ANSWER: 50

Question 13: If your bus has an emergency exit door, it

must:

CORRECT ANSWER: be closed when operating the

bus

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CDL PASSENGER ENDORSEMENT QUESTIONS AND ANSWERS 100% PASS Question 1: You are driving a 40 foot bus at 30 mph. The road is dry and visibility is good. You should keep a safety space in front of you...

Get this document $30.00