CEPA COURSE FINAL EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

CEPA COURSE FINAL EXAM

QUESTIONS CORRECTLY SOLVED

Question 1: What survey indicated that 99% of business

owners at least in some way agreed that "having a transition strategy is important for my future and the future of my business?"

CORRECT ANSWER : State of Owner Readiness

Question 2: It's important to not just tell an owner the right

answer, but to ask them the right question. Which is an example of the "right question" to ask a business owner client?

  • What is the strength of your intangible capital?
  • What is your biggest pain point and biggest desire?
  • What deal structure are you looking for when selling?
  • All the above (correct)

CORRECT ANSWER : d. All the above

Question 3: Complete the following quote: "Luck is ___ meeting opportunity."

CORRECT ANSWER : Preparation

Question 4: four intangible capitals (The 4Cs) include

Human, Structural, Social, and Customer capitals. (T/F)

CORRECT ANSWER : TRUE

Question 5: Which of the following statements is false?

  • The Baby Boomer generation doesn't need to be thinking
  • about exit planning yet

CORRECT ANSWER : c. The Baby Boomer generation

doesn't need to be thinking about exit planning yet

Question 6: Complete this sentence: A successful exit strategy balances the "____ Legs of the Stool."

  • Three
  • (Business, Financial, and Personal)

CORRECT ANSWER : b. Three

Question 7: What is one of the main causes of "sellers' cold

feet" during the sale of a business?

  • Lack of personal planning

CORRECT ANSWER : a. Lack of personal planning

Question 8: What is the first stage in the "Five Stages of

Value Maturity?"

  • Identify

CORRECT ANSWER : c. Identify

Question 9: When ranking a business's intangible capitals,

what is the main purpose of using the common sense scoring of 1-6?

  • It forces you to not choose "average"

CORRECT ANSWER : c. It forces you to not choose

"average"

Question 10: A key difference between lifestyle businesses

and value creator businesses is that value creator businesses usually generate better income. (T/F)

CORRECT ANSWER : True

Question 11: Which of the following is not a gate in the Value

Acceleration Methodology?

  • Plan

CORRECT ANSWER : b. Plan

Question 12: If the potential value for a business is 16

million, and it's currently valued at 9 million, what is the value gap of the business?

  • 7 million

CORRECT ANSWER : a. 7 million

Question 13: The typical business owner has ____% of their

net worth tied up within their business.

  • 80%

CORRECT ANSWER : a. 80%

Question 14: What is a benefit of prioritizing wealth

management for a business owner?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CEPA COURSE FINAL EXAM QUESTIONS CORRECTLY SOLVED Question 1: What survey indicated that 99% of business owners at least in some way agreed that "having a transition strategy is important for my fu...

Get this document $30.00