CISEC Exam with verified answers

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CISEC Exam with verified answers

Question 1: Which of these is NOT a tool that you would

need at the incident?

CORRECT ANSWER: Exercise Plan

Question 2: What does LDP stand for?

CORRECT ANSWER: Land Developing Projects -

altering landscape for projects such as agriculture or housing etc.

Question 3: What does NPDES stand for?

CORRECT ANSWER: National Pollutant Discharge

Elimination System - section of the CWA (Clean Water Act) to permit stormwater discharges associated with industrial activities PER permit

Question 4: What are the CWA Penalty Types?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Administrative, Class I.

Negligent, Class II. Knowingly = greater fines

Question 5: What documents are required on site?

CORRECT ANSWER: SWPPP, CGP, Site Map,

Drawings and Key, All inspection reports, Any amendments to SWPPP

Question 6: Who is the "operator"? Also the LRP.

CORRECT ANSWER: Usually the OWNER of the site,

not the contractor, unless authorized by the owner to general contractor to have day-to-day operational control!

Question 7: When do you need permit coverage?

CORRECT ANSWER: Required from start to end of

project. "End" being the final vegetative/non-vegetative

  • | Page

(concrete) stabilization occurring. For any project one acre or greater.

Question 8: What is Large Land Development?

CORRECT ANSWER: -strips off all existing vegetation

a.k.a site carving, -usually on hillsides and steep slopes, - installation of utilities that tear up large areas of land

Question 9: What are Vertical Projects?

CORRECT ANSWER: -Homebuilding, smaller residence

construction projects, -usually multiple subcontractors, - requires lots of housekeeping = mass chaos

Question 10: What are Big Box Projects?

CORRECT ANSWER: -commercial buildings, -mass

grading and mass chaos, -highly visible w/ fairly large footprint

  • | Page

Question 11: What are Linear Projects?

CORRECT ANSWER: -roadways, utilities, and stream

corridors, -long narrow sites and mass chaos, -limited site access and continually changing (high activity)

Question 12: What is erosion?

CORRECT ANSWER: The process by which soil

particles get displaced by the act of wind or water.

Question 13: What are the three types of Wind Erosion?

CORRECT ANSWER: 1. Creep - causes sand dunes

<10% -large particles that roll across a terrain, 2.Saltation - bouncing particles that DISLODGE more particles, then fall back down ~50-80% - stay relatively close to ground, 3. Suspension - suspended way up into

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

CISEC Exam with verified answers Question 1: Which of these is NOT a tool that you would need at the incident? CORRECT ANSWER: Exercise Plan Question 2: What does LDP stand for? CORRECT ANSWER: Lan...

Get this document $30.00