CLFP - CLASS REVIEW STUDY QUESTIONS

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CLFP - CLASS REVIEW STUDY QUESTIONS

WELL ANSWERED WITH A GUARANTEED

PASS!

Question 1: When should lessor register as foreign corp?

CORRECT ANSWER : Within a state ... Good - stock of them

Services offered Inspection or repair of property Office/employees Negotiated contracts

Question 2: What is dode of Hammurabi?

CORRECT ANSWER : - 1750 BC - Acknowledges leasing of

personal property in his code of laws - First record of leasing law

Question 3: Early examples of true lease?

CORRECT ANSWER : - Phoenicians shipping experts - charters

covered economic life of ships - lessee to assume benefits and obligations of ownership

Question 4: What is Statue of Whales?

  • | Page

CORRECT ANSWER : - 1284 AD - leasing personal property -

1571 defined who owned the lease property

Question 5: What is Philadelphia Plan?

CORRECT ANSWER : - 1700's railroads companies only afford

tracks - Finance from private investors for locomotives/cars - equipment trusts - precursor of today conditional sale contract

Question 6: When & how did Independent Leasing Start?

CORRECT ANSWER : - 1900's - Offer short term

contracts/leases - lessor retain title - rail cars would be returned at end - beginning of true/operating lease - third party leasing companies

Question 7: What is definition of captive?

CORRECT ANSWER : - sub of mfg. primary purpose to finance

parents product

  • | Page

Question 8: What is the benefit of captive?

CORRECT ANSWER : - Sales aid - market control - product

differentiation - Increase gross margin - Ongoing customer contact

Question 9: Why did lease re surge in 1950's?

CORRECT ANSWER : - government stimulate economy after

WWII - advance in technology in business equipment - IRS 167

Question 10: How does IRS 55-540 define true lease?

CORRECT ANSWER : P - payment exceed FMV - NOT A -

automatic titletransfer - NOT I - interest contained in payment - NOT N - nominal purchase option - NOT E - equity in lease - NOT E - excessive lease payments - NOT

Question 11: What is different between FASB 13 and IRS 55-

540?

  • | Page

CORRECT ANSWER : -FAB 13 - defines operating lease -

ACCT - IRS 55-540 - defines tax lease - TAX

Question 12: What is FASB 13?

CORRECT ANSWER : - 1976 Financial Accounting Standard

Board - Issued statement 13 - Set criteria by which to classify a lease capital/operating - defined treatment on financial statements

Question 13: How does FASB 13 define an operating lease?

CORRECT ANSWER: B - bargin purchse option - NOT E -

economic useful life > 75% - NOT A - automatic title transfer - NOT P - PV of payments (no resid) > 90% of FMV - NOT

Question 14: What is AMT?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

CLFP - CLASS REVIEW STUDY QUESTIONS WELL ANSWERED WITH A GUARANTEED PASS! Question 1: When should lessor register as foreign corp? CORRECT ANSWER : Within a state ... Good - stock of them Services ...

Get this document $30.00