Clinical Laboratory Chemistry 2nd Edition Sunheimer

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Clinical Laboratory Chemistry 2nd Edition Sunheimer Test Bank Clinical Laboratory Chemistry, 2e (Sunheimer) Chapter 1 Laboratory Basics

1) Ion-exchange filters remove which of the following from a water source?

  • Ions to reduce the mineral content of water
  • Lead
  • Organic solvents.
  • Bacteria

Answer: A

2) Activated carbon filters remove:

  • Ions from water.
  • Organic compounds from water.
  • Acids and bases from water.
  • Large particulates from water.

Answer: B

3) A 0.22-micron filter will remove:

  • Particles with a diameter of 0.01 microns.
  • Particles with a diameter of 0.01 nanometers.
  • Particles with a diameter of 2.2 microns.
  • Only sodium chloride crystals.

Answer: C

4) The unit of resistivity is:

  • Amperes.
  • Volts.
  • Coulombs.
  • MΩ ∙ cm.

Answer: D

5) Microbiological impurities in source water are reported in which format?

  • Colony forming units per mL (Cfu/mL)
  • Total organic carbon (TOC) in ng/g
  • milligrams of SiO2
  • Resistivity.

Answer: A

6) According to CLSI, the resistivity of clinical laboratory reagent water (CLRW) must be:

  • > 100 milliamps.
  • < 10 millivolts.
  • > 10 MΩ ∙ cm.
  • < 10 MΩ ∙ cm.

Answer: C 1 / 4

7) Which of the following should not be storied in borosilicate glass because it will etch the inside surface of the glass container?

  • Saline
  • Strong bases (caustics)
  • Clinical laboratory reagent water
  • Weak acids

Answer: B

8) Low actinic glassware has which of the following properties?

  • High thermal resistance with no color added to the glass
  • Low thermal resistance with a green-yellow color added as an integral part of the glass
  • High thermal resistance with a blue color added as an integral part of the glass
  • High thermal resistance with an amber or red color added as an integral part of the glass

Answer: D

9) Care must be taken before selecting polyethylene plastic for use as test tubes and disposable

transfer pipets because:

  • Polyethylene can bind or absorb proteins, dyes, stains, and picric acid.
  • Polyethylene does not bind or absorb proteins, dyes, stains, and picric acid.
  • Polyethylene cannot be used to pipet serum.
  • Polyethylene forms insoluble salts in the presence of sodium chloride.

Answer: A

10) Which of the following classes of glassware, including pipets, is manufactured and calibrated to deliver the most accurate volume of liquid?

  • A
  • B
  • AA
  • C

Answer: A

11) A to deliver or TD pipet is designed to:

  • Allow the user to remove a portion of the sample in the tip for better accuracy.
  • Be vigorously tapped against the test tube after all the liquid is removed.
  • Drain by gravity.
  • Be refilled or rinsed out with the appropriate solvent after the initial liquid has been drained
  • from the pipet.

Answer: C

12) Which of the following devices is used to calibrate laboratory thermometers?

  • Barometer
  • Gallium melting point cell
  • Titanium freezing point cell
  • Platinum cathode voltmeter

Answer: B 2 / 4

13) Convert 75 mg/dL to mg/L.

  • 7.5 mg/L
  • 75.0 mg/L
  • 750 mg/L
  • 7500 mg/L

Answer: C

14) Convert 70.0 mg/dL glucose to mmol/L glucose.

  • 3.89 mmol/L
  • 38.9 mmol/L
  • 70.0 mmol/L
  • 389 mmol/L

Answer: A

15) If a thermometer reads 39°F, what is the equivalent degree Celsius (°C)?

A) 0.39°C

B) 3.9°C

C) 39°C

D) 40°C

Answer: B

16) Convert 200 picograms to grams.

  • 2.0 × 10-10 grams
  • 2.0 × 10-8 grams
  • 20.0 grams
  • 200 grams

Answer: A

17) A patient's calcium result is 8.0 mg/dL. Convert this result to mmol/L.

  • 0.004 mmol/L
  • 0.20 mmol/L
  • 2.0 mmol/L
  • 20.0 mmol/L

Answer: C

18) The surface area of a laboratory bench measures 12 square feet. What is the surface area in square meters?

  • 1.115 square meters
  • 11.15 square meters
  • 111.5 square meters
  • 1115 square meters

Answer: A 3 / 4

19) What is the weight in kilograms for a 24-hours stool specimen that weighs 0.50 pounds ?

  • 0.0226 kilograms
  • 0.2265 kilograms
  • 2.265 kilograms
  • 22.65 kilograms

Answer: B

20) How much serum is required to make a 1 to 4 dilution with a total volume of 100.0 µL ?

A) 0.025 µL

B) 0.25 µL

C) 2.5 µL

D) 25 µL

Answer: D

21) A patient's creatinine is outside the linear range of the analyzer; 10 µL of serum is added to 90.0 µL of diluent and the diluted sample is reanalyzed. The creatinine value of the diluted sample is 1.0 mg/dL. Which of the following creatinine values is correct?

  • 1.0 mg/dL
  • 10.0 mg/dL
  • 20.0 mg/dL
  • 100 mg/dL

Answer: B

22) What is the dilution factor if 10 mL of sample is added to 190 mL of diluent?

  • 10
  • 19
  • 20
  • 25

Answer: C

23) A serum creatine kinase is diluted 1/200 with a result of 50 U/L. What is the patients' actual creatine kinase result?

A) 50 U/L

B) 200 U/L

C) 1000 U/L

D) 10,000 U/L

Answer: D

24) How many grams of sodium hydroxide (NaOH) are required to prepare 250 mL of a 1.00 molar (M) solution?

  • 2.5 g
  • 10.0 g
  • 25.0 g
  • 100 g

Answer: B

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Clinical Laboratory Chemistry 2nd Edition Sunheimer Test Bank Clinical Laboratory Chemistry, 2e (Sunheimer) Chapter 1 Laboratory Basics 1) Ion-exchange filters remove which of the following from a ...

Get this document $30.00