CLT PRACTICE FINAL EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CLT PRACTICE FINAL EXAM

RATED 100% CORRECT!!

Question 1: Which of the following governing bodies has

153 member countries that represent 95% of total trade?

CORRECT ANSWER: World Trade Organization

Question 2: Which of the following documents list items

in a vehicle's cargo and includes the customer's address, invoice numbers, package weights to ensure that the right packages end up on the correct trailer?

CORRECT ANSWER: Shipping manifest

Question 3: Which of the following terminology refers to

products produced in one country and sold in a foreign country?

CORRECT ANSWER: Exports

Question 4: Which of the following documents and

includes information about trailer loading schedule?

CORRECT ANSWER: Dispatch list

  • | Page

Question 5: Which of the following documents is issued

by carriers for shipping departments knowledge in that specific goods have been received on board for shipment?

CORRECT ANSWER: Bills of lading

Question 6: Which of the following is NOT a basic factor

and route selection?

CORRECT ANSWER: Operation hours of destination

Question 7: Intermodal transportation is the movement of

different types of goods using one form of transportation.

CORRECT ANSWER: False

Question 8: Which of the following equipment straddles

containers in order to quickly remove them between road and rail vehicles?

CORRECT ANSWER: Gantry crane

  • | Page

Question 9: Which of the following container is typically

a large, rectangular box made of steel and can have open or closed tops, or be refrigerated if necessary.

CORRECT ANSWER: ISO containers

Question 10: Which of the following equipment is used to

transfer containers from see vessels to read for rail vehicles?

CORRECT ANSWER: Transtainer

Question 11: Which of the following governing bodies is

responsible for collection taxes on imported and exported goods.

CORRECT ANSWER: US Customs and Border

Protection

Question 12: Which of the following refers to a report

filed with Customs Authorities on imported goods?

CORRECT ANSWER: Customs entry

  • | Page

Question 13: Which of the following documents includes

the pick ticket so items can be checked off the pick ticket as they're Packaged?

CORRECT ANSWER: Shipping order

Question 14: Which of the following is true of routing

regulations?

CORRECT ANSWER: State regulations pertaining

mostly to having no transport.

Question 15: Which of the following refers to protecting

domestic industries by restricting the amount of the goods that can be imported during a specific time period?

CORRECT ANSWER: Quotas

Question 16: Which of the following measures provides

information about the amount of time it takes a carrier to move products from one point to another?

CORRECT ANSWER: In transit time variability

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CLT PRACTICE FINAL EXAM RATED 100% CORRECT!! Question 1: Which of the following governing bodies has 153 member countries that represent 95% of total trade? CORRECT ANSWER: World Trade Organization...

Get this document $30.00