complete solution questions and answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

EMS Instructor/Coordinator | with complete solution | questions and answers | 100% verified

Question 1: This indicates that a person has been exposed to

material, understands the material, and can or could recall the information.

  • Knowledge
  • Learning
  • Clinical Reasoning
  • Critical thinking

CORRECT ANSWER : B. Learning

Question 2: This term goes beyond recall and includes

information processing, application to other situations, consideration of the meaning, and contrasting with other concepts. It creates images, ideas and solutions to problems even before the student has encountered the situation in reality.

  • Knowledge
  • Learning
  • Clinical Reasoning
  • Critical Thinking

CORRECT ANSWER : A. Knowledge

Question 3: Simulation is best described as:

  • A high-fidelity manikin
  • An instructional method
  • Using sounds and smells during a scenario
  • Fake blood

CORRECT ANSWER : B. An instructional Method

Question 4: Which of the following is least likely to foster

higher level thinking skills in students?

  • Reading assignments
  • Scenario-based simulation
  • Case Studies
  • Research presentations

CORRECT ANSWER : A. Reading Assignments

Question 5: Which of the following best utilizes all three

domains of learning?

  • Reading assignments
  • Simulations
  • Lecture
  • Workbooks

CORRECT ANSWER : B. Simulations

Question 6: You are the primary instructor of an EMT lab

course. A student comes to you and claims that a secondary instructor in the course, who commonly evaluates her, fails her because she is a woman.Which of the following is the student claiming the instructor is guilty of?

  • Discrimination
  • Harassment
  • Sexual Harassment
  • Libel

CORRECT ANSWER : A. Discrimination

Question 7: A student claims that you did not teach him

sterile technique when starting an IV. During clinical time the student caused an infection as a result. Which of the following elements of negligence is the student claiming you violated?

  • Duty to Act
  • Causation
  • Breach of duty
  • Injury

CORRECT ANSWER : C. Breach of Duty

Question 8: Which of the following is the best way to avoid

litigation in EMS education.

  • Always abide by the syllabus.
  • Never speak to students outside of class.
  • Write your own policy and procedures.
  • Follow all organizational and course policy and
  • procedures.

CORRECT ANSWER : D. Follow all organizational and

course policy/procedures.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

EMS Instructor/Coordinator | with complete solution | questions and answers | 100% verified Question 1: This indicates that a person has been exposed to material, understands the material, and can ...

Get this document $30.00