COMPLETE SOLUTIONS - COMPLETE SOLUTIONS Question 1: Trainer's abilit...

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Crossfit Level 2| 54 QUESTIONS| WITH

COMPLETE SOLUTIONS

Question 1: Trainer's ability to coach others is based on which 6

areas?

CORRECT ANSWER : teaching, seeing, correcting, group

management, presence & attitude, demonstration

Question 2: What is teaching in the context of a trainer's ability?

CORRECT ANSWER : the ability to effectively articulate &

instruct the mechanics of each movement

Question 3: What is seeing in the context of a trainer's ability?

CORRECT ANSWER : The ability to discern good from poor

movement mechanics and identify both gross and subtle faults whether athlete is in motion or static

Question 4: What are static faults?

CORRECT ANSWER : faults that occur near end ranges of

motion- starting, receiving, or finishing-

Question 5: What are dynamic faults?

  • | Page

CORRECT ANSWER : athlete moving btw the static positions-

ex. not reaching full hip extension in drive of the clean, push early in push press, initiating squat with knees

Question 6: What is the most useful view to watch an athlete?

CORRECT ANSWER : Profile view -45' angle

Question 7: What is correcting in the context of a trainer's

ability?

CORRECT ANSWER : the ability to facilitate better mechanics

using visual, verbal, and/or tactile cues

Question 8: The ability to correct depends on which 4 things?

CORRECT ANSWER : -use successful cues, -know multiple

corrections for each fault, -triage faulty movement, -balance critique w/ praise

Question 9: What is the function (or purpose) of a cue?

CORRECT ANSWER : to help athlete execute perfect

mechanics, NOT to perfectly describe the mechanics of the movement

  • | Page

Question 10: What are the qualities of a good cue?

CORRECT ANSWER : short, specific, actionable eg "push your

knees out" -any cue that results in improved movement mechanics is successful and therefore a "good" cue -MUST provide feedback after giving cue (same, better, worse) -DON'T repeat unsuccessful cues

Question 11: What are the 3 steps to developing a good cue?

CORRECT ANSWER : 1. identify fault 2. identify what is out of

place 3. give direction to that body part

Question 12: What is a verbal cue?

CORRECT ANSWER : tell specific instruction

Question 13: What is a visual cue?

CORRECT ANSWER : create contrasting images btw current &

desired positioning

Question 14: What is a tactile cue?

  • | Page

CORRECT ANSWER : use physical targets to achieve proper

mechanics

Question 15: What is triaging faults?

CORRECT ANSWER: assigning urgency to faults, ordering

based on severity of deviation from ideal & athlete's capacity relative to the task

Question 16: What is group management in the context of a

trainer's ability?

CORRECT ANSWER : ability to organize and manage both at a

micro level (class) and macro level (gym); managing time well, organization of space, equipment and participants, adhere to schedule etc. -adhere to the schedule (start and finish on time) - space and equipment -plan how to teach

Question 17: What is presence & attitude in the context of a

trainer's ability?

CORRECT ANSWER : ability to create a positive and engaging

learning environment -know your clients -be authentic

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Crossfit Level 2| 54 QUESTIONS| WITH COMPLETE SOLUTIONS Question 1: Trainer's ability to coach others is based on which 6 areas? CORRECT ANSWER : teaching, seeing, correcting, group management, pre...

Get this document $30.00