Comprehensive Exam Questions with

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Liberty University SOWK Comprehensive Exam Questions with 100% CORRECT ANSWER s | Verified | Latest Update

Question 1: When a social worker assists clients in fighting

for their rights as well as the rights of others to obtain needed resources

CORRECT ANSWE R: Advocate

Question 2: An student working in a field placement as an

intern should always identify herself as a student doing his/her internship

CORRECT ANSWER : Identity Best Practice Protocol #1

Question 3: A social worker working with children and

families should be aware of maintaining communication with appropriate family members and be aware of the resources in

the community that may be helpful to the family/child's situation

CORRECT ANSWER : Identity Best Practice Protocol #2

Question 4: A student working in a field placement should

demonstrate culturally appropriate and responsive behaviors, and be accepting of clients' concerns and respond with sensitivity

CORRECT ANSWER : Identity Best Practice Protocol #3

Question 5: A social worker working with a client regarding

mental health issues that are affected by or affecting the family members should consider including the family members as a part of the treatment plan

CORRECT ANSWER : Identity Best Practice Protocol #4

Question 6: When a person who links the community with the

agency

CORRECT ANSWER : Broker

Question 7: A person who coordinates, plans, and establishes

services

CORRECT ANSWER : Organizer

Question 8: The person who intervenes in disputes between

parties to bring about concessions, reconcile differences, and/or reach agreements

CORRECT ANSWER : Mediator

Question 9: Social workers should seek assistance from

supervisors when faced with an ethical dilemma

CORRECT ANSWER : Ethics #1

Question 10: Anytime a social worker videos or photographs

a client, written consent should be obtained from the client or in the case of minors, their parent or guardian

CORRECT ANSWER : Ethics #2

Question 11: A written release of information/consent form

must be signed by the client, parent or guardian any time an agency shares information

CORRECT ANSWER : Ethics #3

Question 12: Social workers cannot discuss their clients or

case information with others outside their own agency without written consent from the client

CORRECT ANSWER : Ethics #4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Liberty University SOWK Comprehensive Exam Questions with 100% CORRECT ANSWER s | Verified | Latest Update Question 1: When a social worker assists clients in fighting for their rights as well as t...

Get this document $30.00