Please log in to purchase this document.

CORRECT ANSWER : 2012 R2, 2016

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

3cx Basic certification Exam Questions and Answers

Question 1: 3CX can only be installed on OS's that use which

architecture?

CORRECT ANSWER : 64 bit

Question 2: Which versions of Windows server can you

install 3CX on?

CORRECT ANSWER : 2012 R2, 2016

Question 3: Which browser are supported by 3CX?

CORRECT ANSWER : Chrome, edge, firefox

Question 4: Which 3rd software should you not install on a

server running 3CX?

CORRECT ANSWER : Exchange, MS SQL, DNS, VPN

Question 5: If you are using antivirus software you should

CORRECT ANSWER : Add exclusion for 3cx folders and

network traffic

Question 6: Which version of .Net is required to run 3CX?

CORRECT ANSWER : .Net 4.6.1

Question 7: 3CX can be installed on a VM which platforms

are recommended?

CORRECT ANSWER : Hyper V, ESXi, KVM, XenServer

Question 8: 3CX offers three types of license keys...

CORRECT ANSWER : Standard, Pro, Enterprise

Question 9: The data sent to and from 3CX cannot be sent

through a ...

CORRECT ANSWER : HTTPS proxy

Question 10: 3CX requires a ... in order to be setup

CORRECT ANSWER : FQDN

Question 11: NAT translates ... IPv4 IP addresses to ... private

IP adresses

CORRECT ANSWER : Public, private

Question 12: NAT can also be used to limited who can access

the server using?

CORRECT ANSWER : ACL

Question 13: IPv4 and ... are supported by 3CX

CORRECT ANSWER : IPv6

Question 14: IPv6 ... (NAT) is not supported by 3CX

CORRECT ANSWER : Mas masquerading

Question 15: If IPv6 is used ... rules are needed

CORRECT ANSWER : Firewall

Question 16: 3CX PBX requires ... NAT

CORRECT ANSWER : Full Cone

Question 17: SIP/SDP defines the port not the ...

CORRECT ANSWER : Transport header

Question 18: It is recommended to ... SIP ALG

CORRECT ANSWER : Disable

Question 19: The default SIP ports are ... UDP/TCP

CORRECT ANSWER : 5060

Question 20: What NAT port range does 3CX use for audio?

CORRECT ANSWER : 9000 - 10999 UDP

Question 21: If you want to use the 3CX app or use an SBC

you will need to open the PBX tunnel port. The default TCP/UDP port is?

CORRECT ANSWER : 5090

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

3cx Basic certification Exam Questions and Answers Question 1: 3CX can only be installed on OS's that use which architecture? CORRECT ANSWER : 64 bit Question 2: Which versions of Windows server ca...

Get this document $30.00