CORRECT ANSWER : 206

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

ISSA Corrective Exercise Questions and Answers Graded A

Question 1: How many bones are in the human body?

CORRECT ANSWER : 206

Question 2: The ribcage is part of which skeleton?

CORRECT ANSWER : Axial skeleton

Question 3: How many vertebrae within the vertebral (spinal)

column can move independently?

CORRECT ANSWER : 24

Question 4: Movement between two adjacent vertebrae is

made possible by what?

CORRECT ANSWER : Facet joints

Question 5: Wolff's Law describes what?

CORRECT ANSWER : The way bones can grow or shrink

Question 6: New bone material is formed by what?

CORRECT ANSWER : Osteoblasts

Question 7: The strong connective tissue on the bottom of

each foot is the:

CORRECT ANSWER : Plantar aponeurosis

Question 8: During the lowering phase of a biceps curl, the

elbow flexors are performing which type of muscle action?

CORRECT ANSWER : Eccentric action

Question 9: According to Thomas Myers, how many

categories of fascial lines are in the human body?

CORRECT ANSWER : 7

Question 10: What are two types of sensory feedback that

fascia can provide?

CORRECT ANSWER : Proprioception and pain

Question 11: Which of the following is not a function of

skeletal muscle?

CORRECT ANSWER : Recruitment actions

Question 12: An eccentric muscle action occurs when:

CORRECT ANSWER : The pulling force of a muscle is less

than the resistance force

Question 13: The primary roles of skeletal muscle are to:

CORRECT ANSWER : Develop tension and move joints

(Wrong)

Question 14: From the anatomical position, a muscle's origin

is the position:

CORRECT ANSWER : Closest to the head

Question 15: What is the largest muscle in the human body?

CORRECT ANSWER : Gluteus maximus

Question 16: Which of the following is closest to the

estimated number of muscles in the human body?

CORRECT ANSWER : 650

Question 17: Skeletal muscle is a contractile tissue

responsible for:

CORRECT ANSWER : Both A and B

Question 18: Skeletal muscle attaches to bone through a:

CORRECT ANSWER : Tendon

Question 19: What is the primary connective tissue that forms

a tendon?

CORRECT ANSWER : Type I collagen

Question 20: Each bundle of skeletal muscle fibers, covered

by a perimysium, is called a:

CORRECT ANSWER : Fascicle

Question 21: During a biceps curl, the biceps brachii and

brachialis muscle act as:

CORRECT ANSWER : Synergists

Question 22: What is the primary function of a Golgi Tendon

Organ?

CORRECT ANSWER : Detect changes in muscle tension

Question 23: Which of the following is not a function

required for the coordination of movement?

CORRECT ANSWER : Motor control (Wrong)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ISSA Corrective Exercise Questions and Answers Graded A Question 1: How many bones are in the human body? CORRECT ANSWER : 206 Question 2: The ribcage is part of which skeleton? CORRECT ANSWER : Ax...

Get this document $30.00