CORRECT ANSWER : C - FAMILIARIZATION Defense Ammunition Center_Ammo-...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Ammo 63 U.S. ARMY EXPL SAFETY FAMILIARIZATION Defense

Ammunition Center_Ammo-63-DL: U.S.

Army Explosives Safety

Question 1: A flare produces illumination using a chemical

reaction that moves at subsonic speeds (slower than the speed of sound). What term applies to this reaction?

CORRECT ANSWER : C

Question 2: Stability refers to an A&E item's potential to

CORRECT ANSWER : Deterioration of A&E during storage;

factors affecting stability are time, temperature, and moisture

Question 3: Which explosive train propels (launches) the

projectile?

CORRECT ANSWER : B

Question 4: A pyrotechnic is an example of a low explosive

because it

CORRECT ANSWER : A

Question 5: A projectile's booster detonates. What type of

explosive is it?

CORRECT ANSWER : B

Question 6: What are two ways to recognize an ammo item is

inert?

CORRECT ANSWER : A and C

Question 7: CS (tear gas) contains riot control agents. Using

the chemical group job aid, in what chemical group does it belong?

CORRECT ANSWER : B

Question 8: We have an expert-written solution to this

problem! Using the chemical group job aid, what are two hazards of Chemical Group D?

CORRECT ANSWER : A and D

Question 9: "A pallet holds 12 rounds. Each round contains

17.5 lb NEW. What is the total NEW for this pallet?"

CORRECT ANSWER : D

Question 10: What is the purpose of intermagazine distance

(IMD) and intraline distance (ILD)?

CORRECT ANSWER : D

Question 11: HC/D 1.3 material presents what type of hazard?

CORRECT ANSWER : Mass Fire

Question 12: Which Hazard Class 1 division has

fragmentation as its primary hazard?

CORRECT ANSWER: B

Question 13: Use the Yellow Book to find an ammo item's

CORRECT ANSWER : B

Question 14: "Consider the following: A pallet contains ammunition marked with DODIC G930. Each pallet holds 54 boxes of ammo. Each box holds 16 rounds. Using the Yellow Book, what is the total NEW of this pallet?"

CORRECT ANSWER : D

Question 15: Once a hazard is identified, what elements are

considered to assess the hazard?

CORRECT ANSWER : Probability and Severity

Question 16: Which storage and handling requirement applies

to black powder?

CORRECT ANSWER : Store in bulk in dry magazines with

conductive floors. Do not store in inhabited buildings or buildings heated by stoves or open fire.

Question 17: Which storage requirement does not apply to

shaped charges?

CORRECT ANSWER : C

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Ammo 63 U.S. ARMY EXPL SAFETY FAMILIARIZATION Defense Ammunition Center_Ammo-63-DL: U.S. Army Explosives Safety Question 1: A flare produces illumination using a chemical reaction that moves at sub...

Get this document $30.00