Please log in to purchase this document.

CORRECT ANSWER : CIGX-M

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

BMC, Bloomberg Certification Test Questions And Answers

Question 1: What is the formula for GDP?

CORRECT ANSWER : C+I+G+(X-M)

Question 2: In the US, why is there a strong relationship

between unemployment and GDP?

CORRECT ANSWER : Consumer spending accounts for 2/3's

of the US economy. When the number of unemployed consumers rises, there is less consumer spending.

Question 3: What typically happens to nonfarm payrolls, the

PMI indicator, and the housing starts at the onset of a recession in the United States?

CORRECT ANSWER : Nonfarm payrolls go DOWN, the

PMI indicator goes DOWN, the housing starts goes DOWN

Question 4: Which of the following qualities of economic

indicators do investors prize the most?

CORRECT ANSWER : Timeliness of release

Question 5: Why is the release of GDP statistics less

interesting to investors than the release of other economic indicators?

CORRECT ANSWER : Because GDP stats are released well

after other economic indicators

Question 6: Which of the following important U.S. economic

indicators is only available on a quarterly basis?

CORRECT ANSWER : GDP

Question 7: Which economic indicator is most directly linked

to the average person's cost of living?

CORRECT ANSWER : CPI

Question 8: What is the main reason that investment banks

create estimates of economic indicators?

CORRECT ANSWER : To know when specific economic

data points are a positive or negative surprise

Question 9: Which of the following is the biggest pitfall of

economic indicators?

CORRECT ANSWER : They are not sufficiently timely to

make informed investment decisions

Question 10: Which of the following is an example of a

successful peg?

CORRECT ANSWER: Hong Kong dollar against U.S. dollar

in 1997

Question 11: Which driver weakened the Swiss franc?

CORRECT ANSWER : A surprise change in inflation

expectations

Question 12: What does the Big Mac index show?

CORRECT ANSWER : How currencies may be overvalued or

undervalued

Question 13: Which of the following are short-term drivers of

currency valuation?

CORRECT ANSWER : Surprise changes in interest rates,

inflation, and trade

Question 14: Which of these headlines is most likely to move

a currency pair?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

BMC, Bloomberg Certification Test Questions And Answers Question 1: What is the formula for GDP? CORRECT ANSWER : C+I+G+(X-M) Question 2: In the US, why is there a strong relationship between unemp...

Get this document $30.00