CORRECT ANSWER: HO-2, HO-3, HO-4, HO-5, HO-

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Cheat Sheet - Property & Casualty Exam Questions and Answers 100% Pass

Question 1: What are the forms of homeowner policies?

CORRECT ANSWER: HO-2, HO-3, HO-4, HO-5, HO-

6, HO-8

Question 2: What is the HO-2 homeowner policy?

CORRECT ANSWER: Broad form; owner occupant

Question 3: What is the HO-3 homeowner policy?

CORRECT ANSWER: Special Form; owner occupant

Question 4: What is the HO-4 homeowner policy?

CORRECT ANSWER: Tenants or Renters

  • | Page

Question 5: What is the HO-5 homeowner policy?

CORRECT ANSWER: Comprehensive Form; owner-

occupant (open to all except exclusions)

Question 6: What is the HO-6 homeowner policy?

CORRECT ANSWER: Condominium Owners

Question 7: What is the HO-8 homeowner policy?

CORRECT ANSWER: Modified Form for Special

Risks (such as older homes that would cost more to rebuild than they're worth)

Question 8: What is the Dwelling Basic Form (DP-1)?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Dwelling basic form that

provides certain other coverages that are automatically

included for no additional premium:

  • Other structures allows use of up to 10% of the
  • Coverage A limit of liability for covered losses to other structures as described in coverage B.

  • Debris removal pays for the expense of removing debris
  • as the result of a loss covered by the policy.

  • Reasonable repairs pays for reasonable costs to make
  • necessary repairs to protect property from further damage following a covered loss.

  • Improvements, alterations, and additions provide
  • coverage for insureds who are tenants for improvements or alterations made to the dwelling at the tenant's expense.

  • Fire department service charge - pays up to $500 for fire
  • department charges incurred when they're called to save or protect property.

  • Worldwide coverage provides 10% of coverage C
  • (personal property on premises).

  • Rental value - provides up to 20% of Coverage A
  • (dwelling) limit of liability for loss of fair rental value.

  • | Page

Question 9: What is the Dwelling Broad Form (DP-2)?

CORRECT ANSWER: Includes all the coverages in

DP-1 plus some other coverages that are not found in DP-

1. + BIG AFFECT:

  • Trees, shrubs, and other plants pays up to 5% of
  • Coverage A limit for damage to trees, shrubs, plants, etc.Policy will not pay more than $500 for damage.

  • Collapse pays for the collapse of the dwelling caused by
  • a specified list of perils. To be considered a collapse, the loss must involve the building or part of building abruptly falling or caving.

  • Glass or safety glazing material pays for the breakage of
  • glass or safety glazing material and damage to covered property caused by glass breakage.

  • Ordinance or law coverage allows payment of up to
  • 10% of coverage A limit of liability for the increased cost to repair or rebuild a dwelling or other structure to conform to applicable building and land use codes.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

Cheat Sheet - Property & Casualty Exam Questions and Answers 100% Pass Question 1: What are the forms of homeowner policies? CORRECT ANSWER: HO-2, HO-3, HO-4, HO-5, HO- 6, HO-8 Question 2: What is ...

Get this document $30.00