CORRECT ANSWER: TRUE

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

NACE Care of the Childbearing Family with All Questions from Actual Past Exam, 100% Correct Answers and Rationale

Question 1: Methlergonovine stimulates uterine contractions

for postpartum hemorrhage

CORRECT ANSWER: TRUE

Question 2: A nurse is explaining physiological jaundice to a

nursing student. Which of the following should the nurse include when discussing risk factors for neonatal physiological jaundice?

CORRECT ANSWER: Gestational age of 35-38 weeks.

Question 3: A baby boy is circumcised on the day of

discharge. Which observation should the nurse make prior to the infant’s discharge?

CORRECT ANSWER: Make sure the baby can urinate

normally without pain The time and amount of the first post- procedure voiding.

Question 4: A patient who is 38 weeks pregnant is admitted to

the hospital in active labor. On admission, the patient says, “For the past ten hours, I have been leaking small amounts of urine.” Which action should the nurse take initially?

CORRECT ANSWER: Test the patient's vaginal secretions

with nitrazine paper.

Question 5: A nurse is caring for a female client who suspects

she is pregnant. Which question, if asked by the nurse, is consistent with signs of early pregnancy?

CORRECT ANSWER: "Have you noticed any tenderness in

your breasts?".

Question 6: A nurse is caring for a newborn with a gestational

age of 42 weeks. Which finding would the nurse expect during the assessment of this newborn?

CORRECT ANSWER: Dryness and flaking of the skin on the

hands and feet.

Question 7: A patient who is 37 weeks pregnant and has

gestational diabetes is admitted to the labor and delivery unit for induction. The patient is placed on an external fetal monitor and receives an epidural anesthesia. Which action should the nurse take to identify a potential side effect of the epidural?

CORRECT ANSWER: Monitor the patient's blood pressure.

Question 8: epidural anesthesia can cause

CORRECT ANSWER: Hypotension which can affect

placental blood flow and fetal oxygenation

Question 9: preeclampsia is characterized by

CORRECT ANSWER: hypertension, edema and proteinuria

Question 10: Deep tendon reflexes can be affected by

CORRECT ANSWER: Magnesium

Question 11: a medication used to prevent seizures in patients

with preeclampsia

CORRECT ANSWER: Magnesium Sulfate

Question 12: A patient is receiving magnesium sulfate. Which

side effect should the nurse monitor for with this patient?

CORRECT ANSWER: Decreased Respirations it can slow

down or stop breathing

Question 13: Babinski reflex

CORRECT ANSWER: big toe bends upward and the other

toes fan out when the sole of the foot is stroked.

Question 14: A nurse is caring for a patient who is in labor

and is placed on a monitor. How should the nurse determine the duration of contractions?

CORRECT ANSWER: Count the time from the beginning of

one contraction to the end of the same contraction.

Question 15: A nurse is caring for a patient being evaluated

for sexually transmitted infection (STI). A negative rapid plasma reagin (RPR) indicates that a patient is probably not infected with which STI?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NACE Care of the Childbearing Family with All Questions from Actual Past Exam, 100% Correct Answers and Rationale Question 1: Methlergonovine stimulates uterine contractions for postpartum hemorrha...

Get this document $30.00