Crossfit level 1 certification Practice Questionsn with

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Crossfit level 1 certification Practice Questionsn with Approved Answers | Latest

Question 1: Define CrossFit

CORRECT ANSWER : constantly varied functional movement

executed at high intensity.

Question 2: Characteristics of Functional Movements: CORRECT ANSWER : 1. Natural 2. UMRP: Universal motor

recruitment pattern. (found everywhere) 3. Essential: for quality

of life, living independently, to do everyday things. 4. Safe 5.Compound yet irreducible (mutiple joints) 6. Core to extremity.

Question 3: Define and Calculate Work:

CORRECT ANSWER : The ability to perform real physical

work as measured by; force x distance

Question 4: Define and Calculate Power:

CORRECT ANSWER : The time rate of doing work; intensity;

force x distance./time

Question 5: Functional Movements;

  • | Page

CORRECT ANSWER : large loads-- force long distances--

distance(or reps) quickly--time

Question 6: Intensity

CORRECT ANSWER : Power; is the independent variable most

commonly associated with maximizing the rate or return . The greater/higher the intensity the better the results.

Question 7: Most important characteristic of functional

movements

CORRECT ANSWER : Their capacity to move large loads over

a long distances, quickly.

Question 8: Crossfit Methodology

CORRECT ANSWER : Safety, efficacy and efficiency most

important facets to elevate fitness can be supported by measurable, observable and repeatable data. "Evidence based"

Question 9: Constantly Varied:

CORRECT ANSWER : Exsposure to a program that is broad

general and inclusive. Factors to vary: 1. loads 2. distance 3.

  • | Page

time 4 equipment. Being prepared for the unknown and unknowable.

Question 10: What is GPP and it's definition: CORRECT ANSWER : General Physical Preparedness: Being prepared to run and weightlift better than someone who only

runs or only weightlift. Ex: broad, general and inclusive and

variance creates this general condition which prepares you for the unknown.

Question 11: Failing at the margins of your experience relating

to variance in CF

CORRECT ANSWER : Constant variance prepares you at your

margins of experience to prevent failure at margins of experience

Question 12: Specialization vs CrossFit

CORRECT ANSWER : Specialization in one sport and being

great in one activity only vs Crossfit that will make you good in all activities.

  • | Page

Question 13: Crossfit definition of fitness and health and their

relationship

CORRECT ANSWER : Fitness is work capacity across broad

time and modal domains. and health is work capacity across broad time and modal.domains throughout your life.

Question 14: What are Crossfits Four -4- Models for evaluating

and guiding fitness:

CORRECT ANSWER : 1. The 10 General Physical Skills 2. The

Hopper 3. The Metabolic Pathways 4. Sickness and Wellness Continuum And to be considered fit is to be good at all 4 modals of fitness.

Question 15: Define The 10 Physical Skills

CORRECT ANSWER : You are as fit as you are competent in

each of these 10 Skills: 1. Cardiovascular/Respiratory

Endurance (gather, process and deliver oxygen) 2. Stamina (process, deliver, store and utilize energy) 3. Strength (muscular unit, apply force) 4. Flexibility (maximize ROM of a joint) 5.Power(applying maximum force in minimum time) 6. Speed (minimize time cycle of a repeated movement) 7. Coordination (combine several patterns into a singular movement) 8. Agility (minimizing transition time) 9. Balance (control the body center

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Crossfit level 1 certification Practice Questionsn with Approved Answers | Latest Question 1: Define CrossFit CORRECT ANSWER : constantly varied functional movement executed at high intensity. Ques...

Get this document $30.00