CSIA EXAM QUESTIONS FULLY

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CSIA EXAM QUESTIONS FULLY

SOLVED LATEST UPDATE

Question 1: Draft is measured by...

CORRECT ANSWER: inches in water column

Question 2: Definition of Draft

CORRECT ANSWER: Difference of pressure INSIDE

and OUTSIDE the venting system

Question 3: Easiest solution to "back puffing" stove?

CORRECT ANSWER: Give it more air

Question 4: What has the greatest effect on FLOW?

CORRECT ANSWER: Size of venting system

passageway

Question 5: A masonry chimney is required by what to

have a cleanout if the flue previously vented a solid or liquid fuel appliance?

  • | Page

CORRECT ANSWER: NFPA 54 (National Fuel Gas

Code)

Question 6: High efficiency gas + oil appliances generate

a lot of____ which can____

CORRECT ANSWER: water vapor, deteriorate a

chimney quickly

Question 7: Info on use and installation of gas appliance

draft hoods can be found where?

CORRECT ANSWER: National Fuel Gas Code

Question 8: Category II, III, and IV appliance venting

requirements can be found...

CORRECT ANSWER: in the installation instructions

Question 9: Glazed creosote results from 3 things...

CORRECT ANSWER: slow smoldering fire, too many

elbows, improperly sized vent

  • | Page

Question 10: What is "pyrolysis"?

CORRECT ANSWER: The chemical alteration of wood

as a result of the application of heat

Question 11: Perfect combustion results in:

CORRECT ANSWER: Only Co2 and water vapor

Question 12: Creosote formation:

CORRECT ANSWER: Tar fog or droplets of liquids

condense in the venting system

Question 13: Residence time

CORRECT ANSWER: length of time smoke remains in

the chimney

Question 14: Magnetic thermometers only display about

__% of actual flue temp

CORRECT ANSWER: 50%

  • | Page

Question 15: Creosote should be removed because...

CORRECT ANSWER: Fire risk, corrosive to steel,

connectors, and mortar

Question 16: Why should flashing be embedded in

mortar?

CORRECT ANSWER: prevent leaks

Question 17: Baffle location and purpose?

CORRECT ANSWER: Located between the firebox and

flue collar. Purpose is to complete better combustion

Question 18: What does the barometric draft regulator

do?

CORRECT ANSWER : Prevents excessive draft

Question 19: Smoke chamber height SHALL NOT be

greater than the ______ ______ of the fireplace fire chamber.

CORRECT ANSWER: Inside width

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CSIA EXAM QUESTIONS FULLY SOLVED LATEST UPDATE Question 1: Draft is measured by... CORRECT ANSWER: inches in water column Question 2: Definition of Draft CORRECT ANSWER: Difference of pressure INSI...

Get this document $30.00