Delta Sigma Theta Test Exam Completed / Delta Sigma Theta Exam Updated Version (Latest Exam)
Question 1: What date was Delta Sigma Theta founded?
CORRECT ANSWER: January 13, 1913
Question 2: Delta Sigma Theta is dedicated to sisterhood,
scholarship, and service.
CORRECT ANSWER: True
Question 3: Delta Sigma Theta was incorporated February 30,
1930.
CORRECT ANSWER: True
Question 4: Where was Delta Sigma Theta founded?
CORRECT ANSWER: Howard University
Question 5: Delta Sigma Theta is a part of the
CORRECT ANSWER: National Pan-Hellenic Council
Question 6: Delta Sigma Theta only has regions in the United
States.
CORRECT ANSWER: False
Question 7: How many collegiate women founded Delta
Sigma Theta?
CORRECT ANSWER: 22
Question 8: The motto of Delta Sigma Theta is "Intelligence
is the Torch of ..."
CORRECT ANSWER: Wisdom
Question 9: Delta Sigma Theta was founded by students who
had earlier been initiated into...
CORRECT ANSWER: Alpha Kappa Alpha
Question 10: Delta Sigma Theta felt Alpha Kappa Alpha was
solely a female derivative of Alpha Phi Alpha with no individual meaning.
CORRECT ANSWER: True
Question 11: Who was named the 1st president of Delta
Sigma Theta's Alpha Chapter?
CORRECT ANSWER: Myra Davis Hemmings
Question 12: The collegiate founders sought to move towards
social activism and greater public service, rather than social activities.
CORRECT ANSWER: True
Question 13: Less than 2 months after the sorority's founding,
Delta Sigma Theta women began their political activism by participating in the historic 1913...
CORRECT ANSWER: Women's Suffrage March
Question 14: The sorority expanded with a 2nd chapter, Beta
Chapter, established at ________ February 5, 1914.
CORRECT ANSWER: Wilberforce University
Question 15: The 3rd chapter, Gamma Chapter, was
established in 1918 at the ______.
CORRECT ANSWER: University of Pennsylvania
Question 16: Delta Chapter was established April 4, 1919 at
the...
CORRECT ANSWER: University of Iowa
Question 17: Epsilon Chapter was established at ______ on
November 19, 1919
CORRECT ANSWER: Ohio State University
Question 18: On December 28, 1947, which expansion
program was formally adopted and copyrighted by Delta Sigma Theta?
CORRECT ANSWER: Jabberwock
Question 19: Delta Sigma Theta uses the 5-Point Thrust as an
organizing structure as it creates programs to benefit the