Dental Hygiene Prometric Exam, CSCE, CSCE, 2

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Dental Hygiene Prometric Exam, CSCE, CSCE, 2 Dental Hygiene Prometric 2, Computer Simulated Dental Hygiene Exam, Dental Hygiene Prometric Exam CDCA, Dental Hygiene Computer Simulated Case Test Questions With Complete Solutions

Question 1: What is an oral side effect of Prozac?

CORRECT answer: xerostomia

Question 2: How do steroids effect wound healing?

CORRECT answer: causes delayed wound healing

Question 3: What should be done with a patient with a previous

history of high blood pressure and comes in for their appointment with reading of 160/116?

CORRECT answer: refer the patient to their physician

immediately

Question 4: Premedication regimine

CORRECT answer: 2g Amoxicillin 600 mg Clindamycin

  • | Page

Question 5: Patient comes in for appointment who needs

premed, and they took 300 mg 1 hour prior to their appointment.What would you do?

CORRECT answer: administer another 300 mg and wait 1 hr

prior to treatment (because their clindamycin premed is 600mg 1hr prior to treatment)

Question 6: What is a PAN used for?

CORRECT answer: - look at location of 3rd molars - impactions

  • pathology - NOT FOR BONE LOSS

Question 7: Items containing fluoride?

CORRECT answer: - tea - pork - fish

Question 8: What type of water does not contain fluoride?

CORRECT answer: well water

Question 9: Know the papilla of the tongue

CORRECT answer: - filiform (most numerous, very small) -

fungiform (mushroom shape, contain taste buds) - circumvallate

  • | Page

(larger mushroom shaped, contain taste buds, on anterior side of sulcus terminalis) - foliate (leaf shaped, lateral border of tongue)

Question 10: What is hairy tongue caused by?

CORRECT answer: elongation of the filiform papillae

Question 11: Delayed eruption may be caused by

CORRECT answer: delayed exfoliation

Question 12: Identify mandibular canal radiographically

CORRECT answer: radiolucent, long dark area outlined with

dense cortical bone, located above or parallel to the inferior border of the mandible

Question 13: What is thickened lamina dura caused by? is this

appearance normal?

CORRECT answer: - caused by trauma - not normal

Question 14: Know film errors

CORRECT answer: - elongation: too little vertical angulation - foreshortening: too much vertical angulation - cone cut: PID not

  • | Page

aligned with censor - overlap: inCORRECT horizontal

angulation

Question 15: Identify median rhomboid glossitis

CORRECT answer: rhombus shaped, central denuded area of

the tongue with red appearance

Question 16: What is the treatment for black hair tongue?

CORRECT answer: brush it

Question 17: What is a vitality test used for?

CORRECT answer: testing to see if the pulp is vital or not

(applying cold air on cotton swap and pushing it against the tooth; if the pulp is vital it hurts, if its necrotic you would not feel anything)

Question 18: What are Hutchinson's incisors caused by?

CORRECT answer: Syphillis, NOT biting on bobby pins

Question 19: Identify lingual varicosities.. are they normal?

CORRECT answer: yes they're normal

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Dental Hygiene Prometric Exam, CSCE, CSCE, 2 Dental Hygiene Prometric 2, Computer Simulated Dental Hygiene Exam, Dental Hygiene Prometric Exam CDCA, Dental Hygiene Computer Simulated Case Test Ques...

Get this document $30.00