EDF 6226 FINAL EXAM QUESTIONS WITH

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

EDF 6226 FINAL EXAM QUESTIONS WITH

CORRECT ANSWERS

Question 1: What is the difference between the

instructional and generalized setting?

CORRECT ANSWER: Intrustional-

Teaching/intervention/therapy occurs. Clinical setting Generalization- Stimulus/place differs from the instructional setting

Question 2: If a target behavior is emitted in a setting that

is different from the instructional setting then they have

CORRECT ANSWER: Generalized the setting

Question 3: If a learner continues to perform a target

behavior once all of the intervnetion has been pulled then they have achieved

CORRECT ANSWER: response maintenance

Question 4: If a learner emits untrained responses that are

functionally equivalent to the trained target behavior it is

CORRECT ANSWER: response generalization

Question 5: Contingency adduction

CORRECT ANSWER: A process whereby a behavior

that was initially selected and shaped under one set of conditions is recruited by a different set of contingencies and takes on new function in a person's repertoire

Question 6: How do we plan for generalization

CORRECT ANSWER: Teach the full range of relevant

conditions and response requirements Loosely train, program for common stimuli, multiple exemplar training

Question 7: Multiple exemplar training

CORRECT ANSWER : Varying the appropriate

response. Change and alternate different responses being used.

Question 8: Mediation

CORRECT ANSWER: Asking others to reinforce the

behavior. Parent training

Question 9: Reinforcing within ..5 second of response, in

order for delayed rewards to be successful, what must we do?

CORRECT ANSWER: Teach rule governed behavior.

If something doesn't happen immediately, we know that is coming

Question 10: When a client engaged in untrained

responses that are functionally equivalent ro the trained target behavior they have learned to?

CORRECT ANSWER: Generalize that response

Question 11: When leaving the park, Nima was taught to

say bye, now he says adios, see you later

CORRECT ANSWER: response generalization

Question 12: Functionally equivalent behaviors

CORRECT ANSWER: Because we selected a

functionally equivalent behavior, does not mean it will be successful

Question 13: Ethical community

CORRECT ANSWER: Members who share

participation in contingencies that reinforce or punish behavioral practices

Question 14: guiding principles for generalized outcomes

CORRECT ANSWER: Minimize need for

generalization Conduct generalize probes Involve significant others Promote generalization with least intrusive tatics Contrive intervention actives as needed to achieve

Question 15: When do we intervene on problem

behavior?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

EDF 6226 FINAL EXAM QUESTIONS WITH CORRECT ANSWERS Question 1: What is the difference between the instructional and generalized setting? CORRECT ANSWER: Intrustional- Teaching/intervention/therapy ...

Get this document $30.00