EMT JBL Exam 1 Chap 1-8

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

EMT JBL Exam 1 Chap 1-8 Latest Questions With Complete Grade A Answers

  • Which of the following is NOT true of medical control?
  • It is determined by the dispatcher.
  • It may be written or "standing orders."
  • It may require online radio or phone consultation.
  • It describes the care authorized by the medical director.

Answer: A

2. 2. The major goal of quality improvement is to ensure that:

  • quarterly audits of the EMS system are performed.
  • EMTs have received BLS/CPR training.
  • the public receives the highest standard of care.
  • the proper information is received in the billing department.

Answer: C

3. 3. Federal legislation concerning patient confidentiality is known as:

A) HIPAA.

B) NAACS.

C) EMTALA.

D) FLCPC.

Answer: A

  • After stocking the ambulance this morning, you and your partner go out for breakfast.
  • While entering the restaurant, you see an older gentleman clutch his chest and collapse to the floor. When you get to him, he has no pulse and is not breathing. To treat this patient, you will

follow:

  • off-line medical control.
  • online medical control.
  • protocols.
  • All of these answers are correct.

Answer: D

  • After stocking the ambulance this morning, you and your partner go out for breakfast.
  • While entering the restaurant, you see an older gentleman clutch his chest and collapse to the floor. When you get to him, he has no pulse and is not breathing. What level of training would allow you to perform an electrocardiogram and advanced life support on this patient?

A) EMR

B) EMT

C) AEMT

  • Paramedic 1 / 3

Answer: D

  • is a response to the anticipation of danger.
  • Rage
  • Anger
  • Anxiety
  • Despair

Answer: C

  • If you find that you are the target of the patient's anger, make sure that you:
  • are safe.
  • do not take the anger or insults personally.
  • are tolerant and do not become defensive.
  • All of these answers are correct.

Answer: D

  • When acknowledging the death of a child, reactions vary, but
  • is common.

  • shock
  • disbelief
  • denial
  • All of these answers are correct.

Answer: D

  • The quickest source of energy is ; however, this supply
  • will last less than a day and is consumed in greater quantities during stress.

  • glucose
  • carbohydrates
  • protein
  • fat

Answer: A

10. 10. Components of the CISM system include:

  • preincident stress education.
  • defusings.
  • spouse and family support.
  • All of these answers are correct.

Answer: D

11. 11. Sexual harassment is defined as:

  • any unwelcome sexual advance.
  • unwelcome requests for sexual favors. 2 / 3
  • unwelcome verbal or physical conduct of a sexual nature.
  • All of these answers are correct.

Answer: D

  • 12. A 12-year-old boy told his grandmother he was going to collect the day's mail,
  • located on the opposite side of the street, for her. As he was returning with the mail, he was struck by a vehicle and was found lying lifeless in the middle of the street. Which of the following would be appropriate to say to the grandmother?

  • "Don't worry. I'm sure he'll be fine."
  • "What were you thinking? You will be reported!"
  • "We're placing him on a backboard to protect his back, and we'll take him to the Columbus
  • Community Hospital. Do you know who his doctor is?"

  • It's best not to spend time talking to the grandmother.

Answer: C

  • 13. The process by which an individual, an institution, or a program is evaluated and

recognized as meeting certain standards is called:

  • the standard of care.
  • competency.
  • the scope of practice.
  • certification.

Answer: D

  • 14. Negligence is based on the EMT's duty to act, cause, breach of duty, and:
  • expressed consent.
  • termination of care.
  • mode of transport.
  • real or perceived damages.

Answer: D

  • 15. Good Samaritan laws generally are designed to offer protection to persons who render

care in good faith. They do not offer protection from:

  • properly performed CPR.
  • acts of negligence.
  • improvising splinting materials.
  • providing supportive BLS to a DNR patient.

Answer: B

  • 16. Which of the following is generally NOT considered confidential?
  • Assessment findings
  • A patient's mental condition
  • A patient's medical history
  • / 3

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

EMT JBL Exam 1 Chap 1-8 Latest Questions With Complete Grade A Answers 1. 1. Which of the following is NOT true of medical control? A) It is determined by the dispatcher. B) It may be written or "s...

Get this document $30.00