- | Page
ENPC Pre-Course Study Guide ( Latest) Actual Questions and Answers 100% Correct
Question 1: What are the most common pediatric presentations
where you work?
CORRECT ANSWER : RSV, pneumonia, diarrhea, malnutrition,
appendicitis, sports injuries, car accidents, self harm risk, epilepsy
Question 2: What health promotion initiatives are needed in
your area?
CORRECT ANSWER : HEADS-ED screening tool, Nutrition,
Activity, Home safety, Personal safety, Health safety, Physical activity
Question 3: How can health promotion and injury prevention
topics be incorporated into routine assessment and care of pediatric patients in the ED?CORRECT ANSWER : Pediatric Readiness, 7 areas include: administration and coordination of pediatric care in the ED, competencies, quality improvement, policies, protocols, medication safety, support services, equipment and supplies
- | Page
Question 4: How do you incorporate patient and family centered
care concepts into pediatric patients?CORRECT ANSWER : PFCC, Core concepts include: Dignity and respect, information sharing, participation, collaboration
Question 5: Does your facility have a pediatric emergency care
coordinator?
CORRECT ANSWER : Yes
Question 6: What opportunities exist at your facility to improve
pediatric readiness and care for pediatric patients?
CORRECT ANSWER : Pediatric trauma, Pediatric facility
recognition programs, Prehospital Pediatric readiness project
Question 7: Does your facility receive children needing higher
level of care, or does your facility typically transfer children requiring higher level of care? Are there formal agreements in place?
CORRECT ANSWER: Children that need higher level of care
are transferred to PICU. A set of vital signs and transfer form must be completed.
- | Page
Question 8: In most cases, consent for minors must be obtained
by a parent or legal guardian. Are there any exceptions to this rule in your state? What is the policy for obtaining consent?
CORRECT ANSWER : Emancipated Minors can consent
without a parent or legal guardian in the following cases:
Contraception, Emancipation, Marital status, Minor has a child, Military service, Pregnant, Prenatal care, Sexual health, Substance abuse
Question 9: How can understanding stages of development help
you when caring for peds patients of various ages?
CORRECT ANSWER : Piagets Cognitive Development,
Eriksons Psychosocial Development
Question 10: What are some signs of pain that can be observed
in children who are nonverbal?
CORRECT ANSWER : FLACC, NIPS, Wong Baker FACES
Question 11: Why is it important to incorporate caregivers in the
assessment and care for pediatric patients?
CORRECT ANSWER : Familiarity, family diversity, consent
- | Page
Question 12: Where does your facility keep ped sized
equipment?
CORRECT ANSWER : Supply rooms in ED
Question 13: What options are available at your facility to
manage procedural pain?
CORRECT ANSWER : Nonpharmacologic and pharmacologic
interventions
Question 14: How comfortable are you caring for peds patients
today?
CORRECT ANSWER : Comfort levels vary by individual
experience, but ongoing training and exposure to pediatric cases increase confidence over time.
Question 15: What do you hope to learn in this course?
CORRECT ANSWER : Improved skills in pediatric assessment,
emergency management, family communication, and recognition of critical conditions.