Essentials of Anatomy and

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Essentials of Anatomy and Physiology 6th Edition Martini Test Bank

Contents Chapter 1 An Introduction to Anatomy and Physiology ................................................................... 1 Chapter 2 The Chemical Level of Organization ................................................................................ 25 Chapter 3 Cell Structure and Function ............................................................................................... 49 Chapter 4 The Tissue Level of Organization ..................................................................................... 82 Chapter 5 The Integumentary System .............................................................................................. 103 Chapter 6 The Skeletal System ........................................................................................................... 125 Chapter 7 The Muscular System ........................................................................................................ 169 Chapter 8 The Nervous System ......................................................................................................... 194 Chapter 9 The General and Special Senses....................................................................................... 225 Chapter 10 The Endocrine System ...................................................................................................... 248 Chapter 11 The Cardiovascular System: Blood ................................................................................. 270 Chapter 12 The Cardiovascular System: The Heart .......................................................................... 289 Chapter 13 The Cardiovascular System: Blood Vessels and Circulation ....................................... 313 Chapter 14 The Lymphoid System and Immunity ........................................................................... 341 Chapter 15 The Respiratory System .................................................................................................... 366 Chapter 16 The Digestive System ........................................................................................................ 389 Chapter 17 Metabolism and Energetics .............................................................................................. 416 Chapter 18 The Urinary System .......................................................................................................... 434 Chapter 19 The Reproductive System ................................................................................................ 459 Chapter 20 Development and Inheritance ......................................................................................... 485 1 / 4

Chapter 1 An Introduction to Anatomy and Physiology

Multiple-Choice Questions

1) Characteristics of most living organisms include the ability to

  • repair and completely restore itself during any type of injury.
  • respond and adapt to their environment.
  • control the external environment.
  • form positive feedback loops.
  • create a protective covering over themselves.

Answer: B

Learning Outcome: 1-1

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge

2) The waste products of metabolism are eliminated through the process of

  • assimilation.
  • absorption.
  • excretion.
  • digestion.
  • resorption.

Answer: C

Learning Outcome: 1-1

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge

3) All of the chemical operations underway in the body refer to

  • systemic physiology.
  • special physiology.
  • cell physiology.
  • metabolism.
  • physiological chemistry.

Answer: D

Learning Outcome: 1-1

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge

4) Which of the following is an accurate characteristic of humans?

  • Nutrients are absorbed directly from the environment.
  • Excretion involves movement across exposed surfaces.
  • Body cells must travel to one part of the body for nutrients and to another for waste
  • product removal.

  • Excretion is a simpler process than it is in smaller organisms.
  • Respiration is more complicated than it is in very small organisms.

Answer: E

Learning Outcome: 1-1

Bloomʹs Taxonomy: Comprehension 2 / 4

2

5) Surface anatomy is a topic in the study of

  • systemic physiology.
  • cytology.
  • histology.
  • cell physiology.
  • macroscopic anatomy.

Answer: E

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge

6) Studying all the superficial and internal features in one specific area of the body is called

  • gross anatomy.
  • surface anatomy.
  • systemic anatomy.
  • regional anatomy.
  • surgical anatomy.

Answer: D

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge

7) The study of function is to as the study of form is to anatomy.

  • physiology
  • histology
  • microscopic anatomy
  • systemic anatomy
  • cytology

Answer: A

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge

8) The study of cells and cellular structures is called

  • gross anatomy.
  • cytology.
  • histology.
  • organology.
  • microbiology.

Answer: B

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge

9) Which of the following involves the study of events focused at the molecular level?

  • pathological physiology
  • systemic physiology
  • cytology
  • histology
  • cell physiology

Answer: E

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge 3 / 4

Chapter 1: An Introduction to Anatomy and Physiology 3

10) The study of body structure is called .

  • physiology
  • homeostasis
  • anatomy
  • positive feedback
  • negative feedback

Answer: C

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge

11) The branch of biological science that deals with how the kidney functions is called .

  • endocrine physiology
  • histology
  • adrenal anatomy
  • cytology
  • renal physiology

Answer: E

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Knowledge

12) Which division of anatomy focuses on the form and structure of the heart, blood, and blood vessels?

  • regional anatomy
  • surface anatomy
  • cytology
  • histology
  • systemic anatomy

Answer: E

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Comprehension

13) In dealing with physiology, function is related to

  • form.
  • location.
  • size.
  • cavity.
  • system.

Answer: A

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Comprehension

14) A cardiologist studies the human body mainly with an approach resembling

  • gross anatomy.
  • surface anatomy.
  • microscopic anatomy.
  • systemic anatomy.
  • regional anatomy.

Answer: D

Learning Outcome: 1-2

Bloomʹs Taxonomy: Comprehension

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Essentials of Anatomy and Physiology 6th Edition Martini Test Bank Contents Chapter 1 An Introduction to Anatomy and Physiology ................................................................... 1...

Get this document $30.00