Esthetics State Board Exam California

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Esthetics State Board Exam California Graded A

Question 1: What type of bacteria is in the pulse of

blemishes

CORRECT ANSWER: Staphlococcus

Question 2: How are the cells from the epidermis

nourished

CORRECT ANSWER: Blood and Lymph Vessels

Question 3: What direction do you remove cleanser from

a man's face

CORRECT ANSWER: Downwards

Question 4: What massage technique do you use to

spread moisturizer

CORRECT ANSWER: Effleurage

Question 5: What is the role of silicone in a product

CORRECT ANSWER: Prevents water from escaping

the skin

Question 6: How does titanium dioxide work to protect

from the sun

CORRECT ANSWER: It reflects light

Question 7: What causes the most allergic reactions

CORRECT ANSWER: Fragrance

Question 8: Where is the adipose tissue found

CORRECT ANSWER: Subcutaneous Layer

Question 9: They help protect the body from infection

CORRECT ANSWER: Langerhans Cells

Question 10: The layer located below the stratum

lucidum

CORRECT ANSWER: Stratum Granulosum

Question 11: Natural aging

CORRECT ANSWER: Intrinsic

Question 12: Aging caused by the sun alcohol smoking

CORRECT ANSWER: Extrinsic

Question 13: A group of boils

CORRECT ANSWER: Carbuncle

Question 14: The ethnicity that age is the least

CORRECT ANSWER: Black

Question 15: Muscle that connects the shoulder to the

chin

CORRECT ANSWER: Platysma

Question 16: Eyelash hair

CORRECT ANSWER: Cilia

Question 17: Helps to set the foundation

CORRECT ANSWER: Powder

Question 18: The client holds this electrode during

disincrustation

CORRECT ANSWER: Cathode

Question 19: Hyperpigmentation is likely to occur on

predispose skin during this treatment

CORRECT ANSWER: Chemical Peels

Question 20: Lancets should be held at this angle

CORRECT ANSWER: 30 degrees

Question 21: Enlarged blood vessels

CORRECT ANSWER: Telangiectasia

Question 22: Inflamed pustules and papules

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Esthetics State Board Exam California Graded A Question 1: What type of bacteria is in the pulse of blemishes CORRECT ANSWER: Staphlococcus Question 2: How are the cells from the epidermis nourishe...

Get this document $30.00